Το περιέργο της ημέρας: Έκλεψαν μικρό Ιησού από φάτνη και ζητούσαν λύτρα €2.000 για την επιστροφή του
Το βίντεο στο Tiktok
Οι δυο άνδρες, ηλικίας 19 και 21 ετών, ανήρτησαν ένα βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλώντας τους εαυτούς τους «οι απαγωγείς» και απαιτώντας λύτρα ύψους 2000 ευρώ από την αστυνομία στο Σαν Βισέντ ντελ Ρασπέιγ, ένα προάστιο του Αλικάντε, ενώ κατηγορούσαν τις αρχές ότι «δεν φρόντιζαν καλά το βρέφος Ιησού».
Στο βίντεο καταγράφεται επίσης ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά του να έχουν αλλοιωθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία, να εμφανίζεται και να παίρνει το αγαλματίδιο από το έδαφος, ενώ στην συνέχεια το τοποθετεί στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.
Η δημοτική αρχή ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην κλοπή, ενώ είχαν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.
Αφότου το συγκεκριμένο βίντεο έγινε viral, το αγαλματίδιο επανεμφανίστηκε χθες το βράδυ δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων, σε έναν δρόμο κοντά στην φάτνη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Παχί Πασκουάλ.
Επανατοποθετήθηκε στο λίκνο του σήμερα το πρωί.
Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στο Αλικάντε, Κάρλος Σάντσεθ, δήλωσε πως το περιστατικό ήταν «πολύ ατυχές, διότι δεν ήταν καθόλου αστείο».
@informativost5 Detenidos dos jóvenes acusados de secuestrar y pedir un rescate por el Niño Jesús del belén de San Vicent del Raspeig #noticiastiktok #noticias #news ♬ sonido original - Informativos Telecinco
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters