Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον - Παγκόσμια συγκίνηση για την πρωταγωνίστρια του Grease

Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον - Παγκόσμια συγκίνηση για την πρωταγωνίστρια του Grease

Η αγαπημένη ηθοποιός, Ολίβια Νιούτον Τζον, πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο ράντσο που διατηρούσε στη Νότια Καλιφόρνια.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη σελίδα της ηθοποιού στο Facebook, όπου δημοσιεύτηκε μήνυμα του συζύγου της, Τζον Ίστερλινγκ.

Όπως ανέφερε, εδώ και 30 χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο του μαστού και είχε καταφέρει να μετατραπεί σε σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για εκατομμύρια γυναίκες.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Facebook:

Η Dame Olivia Newton-John (73) πέθανε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου.

Η Olivia είναι σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για περισσότερα από 30 χρόνια, μοιράζοντας το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού. Η θεραπευτική της έμπνευση και η πρωτοποριακή της εμπειρία με τη φυτική ιατρική συνεχίζεται με το Olivia Newton-John Foundation Fund, αφιερωμένο στην έρευνα της φυτικής ιατρικής και του καρκίνου. Αντί για λουλούδια, η οικογένεια ζητά να γίνουν οποιεσδήποτε δωρεές στη μνήμη της στο Ταμείο του Ιδρύματος Olivia Newton-John (ONJFoundationFund.org).

Γεννημένη στη Βρετανία και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, η Νιούτον Τζον έγινε γνωστή στη δεκαετία του ‘70.

Στις πέντε δεκαετίες που κάλυψε η καριέρα της στο τραγούδι, στην κάντρι και την ποπ μουσική, πούλησε πάνω από 100 εκατ. δίσκους, ενώ είχε 40 κομμάτια στον κατάλογο Billboard 100.

Αυτό που εκτόξευσε την καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Grease», το 1978. Δίπλα στον 23χρονο τότε Τζον Τραβόλτα ήταν ένα ζευγάρι που άφησε εποχή για το στυλ του ενώ και τα τραγούδια που ακούγονται ως σήμερα.

Είχε γεννηθεί το 1948 στο Κέμπριτζ της Βρετανίας, κόρη δασκάλου και εγγονή φυσικού βραβευμένου με Νόμπελ. Σε ηλικία 5 ετών πήγε με την οικογένειά της στην Αυστραλία όπου και άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα 15 της ήταν ήδη μέλος ενός κοριτσίστικου συγκροτήματος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό. Το 1973 κέρδισε το πρώτο της Γκράμι για ένα κάντρι δίσκο και άρχισε να γράφει τις πρώτες επιτυχίες της.

Για τον ρόλο στο «Grease» οι παραγωγοί είχαν δει και την Κάρι Φίσερ - άσημη ακόμη, καθώς δεν είχε γυριστεί το «Star Wars».

Η Νιούτον Τζον, 29 ετών τότε, είχε παίξει μόνο μία φορά στον κινηματογράφο, το 1970, σε μια άγνωστη σήμερα ταινία επιστημονικής φαντασίας - αυτό την έκανε διστακτική να βγει ξανά στη μεγάλη οθόνη, εξάλλου και η μουσική της καριέρα πήγαινε καλά.

Αν και η παραγωγή δεν ήταν πολύ ακριβή, το «Grease» αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αναφέρει το Hollywood Reporter, με έσοδα που σχεδόν έφτασαν τα 400 εκατ. δολάρια (πάνω από 1,5 δισ. δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία).

Τη δεκαετία του ‘80 συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και να κυκλοφορεί τραγούδια που έφτασαν στην κορυφή των τσαρτ, όπως το «Physical».

Loader