Πιθανή επιστροφή του Safepass τον Οκτώβριο

Πιθανή επιστροφή του Safepass τον Οκτώβριο

Δεν αυστηροποιούνται προς το παρόν τα μέτρα

Για την Τετάρτη (13/7) έχει προγραμματιστεί η συνάντηση υπουργού Υγείας και ειδικών κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα και με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα λόγω των μεταλλάξεων Όμικρον 4 και 5 οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές.

Συγκεκριμένα την περίοδο 1 - 7 Ιουλίου καταγράφηκαν 4 θάνατοι ενώ εντοπίστηκαν 14.914 νέα περιστατικά με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 13,42%. Συνολικά 97 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, εκ των οποίων οι 8 σε σοβαρή κατάσταση.

Διάβασε Επίσης: Μάθε τι ισχύει για την καραντίνα, τα κρούσματα και τις στενές επαφές

Σε δηλώσεις του στην OffsiteNews  και στη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα  Χατζηανδρέα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους ειδικούς όπως του στείλουν την Τρίτη (12/7) τις εισηγήσεις τους και ακολούθως στη συνάντηση της Τετάρτης θα τους ακούσει ένα προς ένα.

Ερωτηθείς ο υπουργός εάν θα έχουμε επιστροφή του Safepass στη ζωή μας, απάντησε ότι τη δεδομένη στιγμή αυτό δεν αναμένεται να γίνει. «Οκτώβρη-Νοέμβρη ίσως επιστρέψει το Safepass, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο».

Διάβασε Επίσης: Άρχισαν οι πρώτες καταγγελίες για τη μάσκα

Παράλληλα ο υπουργός ανέφερε πώς απ’ότι φαίνεται στην Κύπρο για το επόμενο διάστημα θα ισχύει μόνο το μέτρο της χρήσης μάσκας καθώς δεν αναμένεται να πάμε σε αυστηροποίηση άλλων μέτρων όπως για παράδειγμα περιορισμός ατόμων σε συναθροίσεις, σπίτια κλπ. 

Στο μεταξύ η Κύπρος είναι η μόνη χώρα η οποία επανέφερε τη μάσκα μετά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Απαντώντας στις επικρίσεις ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «είμαστε η μοναδική χώρα που επανέφερε τη μάσκα αλλά άλλες χώρες θα μας ακολουθήσουν σύντομα. Ήδη ξεκίνησαν να το συζητούν για επιστροφή της μάσκας».

 

Πηγή: offsite.cy

Πηγή φωτογραφίας

Loader