Πλήγμα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ιαπωνίας - Συνταγματική η απαγόρευση γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων

Πλήγμα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ιαπωνίας - Συνταγματική η απαγόρευση γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων

Η μοναδική χώρα της G7 που δεν επιτρέπει σε πρόσωπα του ιδίου φύλου να παντρεύονται

Σκοταδιστική οπισθοδρόμηση συνιστά η απόφαση δικαστηρίου της Οζάκα, που έκρινε σήμερα ότι δεν είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφύλων στην Ιαπωνία, επιφέροντας έτσι πλήγμα στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Τρία ομόφυλα ζευγάρια είχαν προσφύγει στο περιφερειακό δικαστήριο, όμως, το δικαστήριο, όχι μόνο απέρριψε τον ισχυρισμό τους ότι η απαγόρευση αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Ιαπωνίας, αλλά ακυρώθηκε και το αίτημα τους για αποζημίωση περίπου επτά χιλιάδων ευρώ.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ένα δικαστήριο του Σαπόρο, τον Μάρτιο του 2021, έκρινε ότι η αποτυχία της Ιαπωνίας να αναγνωρίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών είναι αντισυνταγματική.

Το Σύνταγμα της Ιαπωνίας ορίζει ότι ο γάμος βασίζεται στην ”αμοιβαία συναίνεση και των δύο φύλων”, αλλά η αύξηση της λαϊκής στήριξης προς τον γάμο μεταξύ ομόφυλων, όπως αυτή προκύπτει μέσα από δημοσκοπήσεις, και η απόφαση του Τόκιο την περασμένη εβδομάδα να αναγνωρίσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, είχαν ενισχύσει τις ελπίδες ακτιβιστών και δικηγόρων στην περίπτωση της Οζάκα.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader