Ποιος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο βίντεο του Δήμου Αθηναίων;

Ποιος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο βίντεο του Δήμου Αθηναίων;

Ο λόγος για τον ηλεκτρολόγο – μηχανικό, Διονύση Μαρίνο, που πρωταγωνιστεί στο βίντεο με το οποίο ο Δήμος μοιράζεται φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Συντάγματος ένεκα πανδημίας.

O Διονύσης Νικολάου είναι ηλεκτρολόγος – μηχανικός και ο παλαιότερος εργαζόμενος του Δήμου Αθηναίων. Βέρος Αθηναίος, γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της πόλης όπως και ο παππούς του. Δεν άλλαξε ποτέ τη γειτονιά του, τα Σεπόλια. Συνεχίζει να ζει στο ίδιο σπίτι, με τη γυναίκα και το γιο του. 

Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του Δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται. Δούλεψε σε όλα τα πόστα. Στο δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές, στις παραγγελίες για να μη λείψει τίποτα όταν χρειαστεί. 

3345556

Σήμερα επιλέγει ο ίδιος να δουλεύει κυρίως βράδια, ώστε να αφήνει σε νεότερους συναδέλφους του την κανονικότητα της πρωινής βάρδιας. Αυτό που δεν άφησε ποτέ, είναι ο φωτισμός της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων, που κορυφώνεται με το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα.

Και ο είναι ο Διονύσης Νικολάου ο πρωταγωνιστής του βίντεο με το οποίο ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει να μοιραστεί με όλους, την φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Συντάγματος.

5688990

Μέσα από μια μικρή ταινία που διηγείται μια Αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τους πραγματικούς ήρωες του Δήμου, έρχονται στο φως όσα δεν είχαμε ποτέ μέχρι τώρα την ευκαιρία να δούμε, για μια από τις πιο γιορτινές παραδόσεις της πόλης σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο της απομακρυσμένης καθημερινότητάς μας.

Αυτή τη διαδρομή φέρνει στο φως και αποτυπώνει με ανθρώπινη και ζεστή ματιά, η μικρή αυτή ταινία, για να ζήσουμε μαζί μια ξεχωριστή στιγμή για την Αθήνα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, που αυτή την χρονιά δεν μπορούμε να μοιραστούμε από κοντά.

Πηγή

Loader