Ποιός είναι τελικά ο δημιουργός του Bitcoin; Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε
Η δίκη έχει ξεκινήσει στο Μαϊάμι και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Σύντομα θα δοθεί η οριστική απάντηση για τον δημιουργό του κρυπτονομίσματος Bitcoin.
Εκκίνηση σημειώθηκε την τρέχουσα εβδομάδα για την πολύκροτη δίκη που πιθανόν θα καθορίσει ποιος είναι ο δημιουργός του Bitcoin και, συνακόλουθα, ποιος θα έχει δικαίωμα νομής στο wallet του, το οποίο, όπως αναφέρεται σχετικά, περιέχει 1,1 Bitcoin αξίας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Διάδικοι είναι ο Ira Kleiman και Craig Wright, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πείσουν το δικαστήριο του Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο καθένας για τον εαυτό του, πως είναι τα πρόσωπα πίσω από το ψευδώνυμο Nakamoto, το οποίο χρησιμοποίησε ο δημιουργός του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος βάσει κεφαλαιοποίησης.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ >> «Ερωτευμένος» με τo bitcoin δηλώνει ο «Μr Twitter»
Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Wright είναι μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και διεκδικεί το ψευδώνυμο Satoshi από το 2016. Στον αντίποδα, ο Ira Kleiman απορρίπτει τους ισχυρισμούς του, λέγοντας ότι ο ίδιος και ο αδελφός του Dave εμπνεύστηκαν και συνδημιούργησαν το Bitcoin.
Το περιεχόμενο του wallet θα καταστήσει τον κάτοχό του τον 15ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.
Ο Kleiman ισχυρίζεται ότι ο αείμνηστος αδελφός του David συνεργάστηκε με τον Wright για τη δημιουργία και την πρώιμη ανάπτυξη του Bitcoin, με αποτέλεσμα οι κληρονόμοι του να δικαιούνται το 50% από τo περιεχόμενo του wallet.
Σε κάθε περίπτωση και παρά τα όσα λαμβάνουν χώρα, πολλοί ειδικοί από τον χώρο της κρυπτογράφησης αμφισβητούν ότι ο Wright είναι στην πραγματικότητα ο Satoshi Nakamoto ενώ πολλοί τον κατηγορούν ότι οι περί αυτού αποδείξεις τις οποίες έχει προσκομίσει είναι ανεπαρκείς.
Πάντως, η υπόθεση που εκδικάζεται σε δικαστήριο του Μαϊάμι, στην ουσία της, δεν αφορά την ταυτότητα του Satoshi, αλλά την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Wright και Kleiman και αν ήταν στην πραγματικότητα συνεργάτες ή απλώς φίλοι. Η δίκη που γίνεται παρουσία ενόρκων αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.