Πολλοί Βρετανοί έβγαλαν ρούχα και απωθημένα μόλις άνοιξαν οι πάμπ

Πολλοί Βρετανοί έβγαλαν ρούχα και απωθημένα μόλις άνοιξαν οι πάμπ

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζαν γυμνούς, «χαρούμενους» μεθυσμένους αλλά και «θυμωμένους» μεθυσμένους

Αδιόρθωτοι μερικοί Βρετανοί, με πρώτο τον Μπόρις Τζόνσον που δεν μαθαίνει από τα λάθη του.

Το άνοιγμα των παμπ στην Αγγλία δεν σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως πολλοί φοβόντουσαν ενόψει της μεγαλύτερης χαλάρωσης έως τώρα στη Βρετανία, μετά από τρεις μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Αλλά ένας επικεφαλής της Αστυνομικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε την Κυριακή πώς έγινε «ξεκάθαρο» ότι οι μεθυσμένοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

iuik7

Ως επί το πλείστον, οι Βρετανοί φάνηκαν να συμμορφώνονται με τους κανόνες και να χαίρονται με την ευκαιρία που είχαν το Σάββατο να απολαύσουν την αγαπημένη τους μπύρα μαζί με την παρέα τους.

Aλλά σε ορισμένα μέρη τα μεγάλα πλήθη που συγκεντρώθηκαν προκάλεσαν νέες ανησυχίες για αναζωπύρωση της φονικής επιδημίας στην Αγγλία.

yutyr

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έκανε «το σωστό» και τήρησε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

«Ηταν πολύ καλό να βλέπεις τους ανθρώπους έξω και σε πολύ μεγάλο βαθμό, να κρατάνε τις αποστάσεις», είπε στο Sky News.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα δήλωσαν συνολικά ότι δεν προέκυψαν σημαντικά ζητήματα. Ωστόσο, υπήρχαν και εξαιρέσεις.

8i54

Ο Τζον Απτερ, πρόεδρος της Αστυνομικής Ομοσπονδίας, ο οποίος βρισκόταν σε περιπολία στην πόλη Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, είπε ότι ήταν μια πολυάσχολη βάρδια, με τους αξιωματικούς να αντιμετωπίζουν γυμνούς άντρες, «χαρούμενους» μεθυσμένους αλλά και «θυμωμένους» μεθυσμένους. Είπε ότι οι αστυνομικοί της βάρδιας «κατάφεραν να αντιμετωπίσουν» τα περιστατικά, αλλά ήταν «ξεκάθαρο» ότι όσοι έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ δεν μπορούν, ή δεν τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

i7878

Οι παμπ και τα εστιατόρια προσπάθησαν πολύ να εφαρμόσουν τους κανόνες, χωρίζοντας τα τραπέζια, βάζοντας μέρος του προσωπικού πίσω από πλαστικά προστατευτικά και καταγράφοντας τους πελάτες κατά την άφιξή τους. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, ακόμη και για το προσωπικό στην Αγγλία.

Ο Ράφαλ Λιζέφσκι, υπεύθυνος καταστημάτων στην περιοχή Σόχο του Λονδίνου, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μεγάλο πλήθος που καταγράφηκε το Σάββατο.

io0

«Γρήγορα όλα ξεπέρασαν τα όρια και μέχρι τις 8-9 μ.μ.ήταν ένα κανονικό πάρτι στο δρόμο με ανθρώπους να χορεύουν και να πίνουν», είπε. «Σχεδόν κανένας δεν φορούσε μάσκα και κανείς δεν σεβάστηκε την κοινωνική απόσταση... για να είμαι ειλικρινής, με τόσους πολλούς ανθρώπους σε έναν δρόμο ήταν φυσικά αδύνατο».

Ορισμένοι φοβούνται ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι υπερβολικά βιαστική, ακόμη και απερίσκεπτη, ως προς την άρση των περιορισμών.

iuko9

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός θανάτων από κορωνοϊό ήταν 44.220 μέχρι τις 05 Ιουλίου, ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία. Η επαναλειτουργία των μπαρ και εστιατορίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού προκάλεσε αύξηση των νέων κρουσμάτων.

gte
Ο Ντέιβιντ Κινγκ, πρώην επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, επέκρινε την τελευταία χαλάρωση του lockdown. 

98o9

«Πρέπει να δούμε την ταχύτερη διαδρομή για να ξεπεράσουμε τον COVID-19 και αυτή δεν είναι η τρέχουσα διαδρομή, και αυτό σημαίνει επίσης μια καλύτερη οικονομική ανάκαμψη», είπε στο Sky News.

Τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου - η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία - κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες.

o76i5j4hy

Οι περιορισμοί στην Αγγλία, με πληθυσμό περίπου 56 εκατομμυρίων, έχουν αρθεί περισσότερο από τις υπόλοιπες χώρες, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επηρεάζεται αδικαιολόγητα από την επιθυμία του να επανεκκινήσει την ασθμαίνουσα βρετανική οικονομία.

875uy5

Πηγή

Loader