Poor Things: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θεωρείται φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας

Poor Things: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θεωρείται φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023 και οι πρώτες αντιδράσεις κάνουν λόγο για την καλύτερη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, που πάει δυναμικά για την κατάκτηση του Χρυσού Λέοντα -γιατί όχι και ενός βραβείου Όσκαρ.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Poor Things», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Willem Dafoe και η Emma Stone. Τα πρώτα σχόλια είναι διθυραμβικά, ενώ όλοι κάνουν λόγο για το πρώτο μεγάλο φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα.

Στη Βενετία βρέθηκε ο Γιώργος Λάνθιμος, μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Μαυροψαρίδη και άλλα στελέχη του φιλμ (οι ηθοποιοί δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών), λαμβάνοντας ένα πολύ θερμό χειροκρότημα, το οποίο διήρκησε 10 λεπτά, μετά την προβολή της ταινίας.

Αυτή δεν ήταν η μόνη θετική απόκριση στο Poor Things, αφού τα περισσότερα διεθνή μέσα αναφέρθηκαν στο κινηματογραφικό έργο με πολύ καλές κριτικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βρετανική Guardian, στην οποία ο Peter Bradshaw υμνεί την Emma Stone και τις υποκριτικές ικανότητές της, αλλά και τη σκηνοθετική προσέγγιση του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ βαθμολογεί την ταινία με 5 αστέρια.

Παράλληλα, το περιοδικό Times χαρακτηρίζει τη χαρακτηρίζει ως την «καλύτερη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου», υπογραμμίζοντας τη γενναιοδωρία με την οποία αντιμετωπίζει τόσο τους χαρακτήρες όσο και το κοινό. Οι New York Times, από την άλλη, αναφέρονται θετικά στις σκηνοθετικές ικανότητες του Λάνθιμου, αλλά και στη συνολική αισθητική της ταινίας.

Poor Things: Η πλοκή της ταινίας

Η ταινία αφορά την ιστορία της Bella Baxter (Emma Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τι εστί ζωή. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Loader