Πορτοκαλί συναγερμός για αύριο με σκόνη και 43αρια

Πορτοκαλί συναγερμός για αύριο με σκόνη και 43αρια

Προσοχή στις ευάλωτες ομάδες του πλυθησμού

Από τα κίτρινα στα πορτοκαλί... Όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος, ανεβαίνει και το επίπεδο προειδοποίησεων της μετεωρολογικής, η οποία εξέδωσε για αύριο πορτοκαλί προειδοποίηση με ισχύ από τις 12.00-17.00. Στην προειδοποίηση η μετεωρολογική κάνει λόγο για θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή ενώ από αύριο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αραιή σκόνη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο για να κυμανθεί πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται αισθητή πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Loader