Πώς ο Michael Jordan έβγαλε 1,3 δισ. δολάρια

Πώς ο Michael Jordan έβγαλε 1,3 δισ. δολάρια

Εξαιρετικός και στο επιχειρηματικό κομμάτι ο «θρύλος» του NBA.

Γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στον πίνακα του μπάσκετ ο «θρύλος» του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, έχει καταφέρει να διαπρέψει και στο ιδιοκτησιακό κομμάτι της λίγκας.

Εκτός της λαμπρής του καριέρας στα γήπεδα, ο Τζόρνταν έχει καταφέρει να υλοποιήσει και κάποια σημαντικά επιχειρηματικά εγχειρήματα. Ένα από τα σημαντικότερα ήταν η αγορά της ομάδας του ΝΒΑ, Charlotte Bobcats, για περίπου 180 εκατ. δολάρια από τον Μπομπ Τζόνσον, το 2010.

Οι Bobcats, που μετονομάστηκαν τα επόμενα χρόνια σε Hornets, δεν κατάφεραν να διαπρέψουν στο μπάσκετ, υπό την ιδιοκτησία του Τζόρνταν. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Ρικ Μπόνελ του περιοδικού Charlotte Observer, η αγορά των Hornets από τoν «Air» ήταν μια πανέξυπνη επαγγελματική κίνηση.

Ο Μάικλ Τζόρνταν δαπάνησε λιγότερο από 200 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την ομάδα από το Σάρλοτ, όμως κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία της ομάδας υπό το «brand» του.

Για την ακρίβεια, η αξία της ομάδας, πλέον, αγγίζει τα 1,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes (στην κατάταξη των ομάδων του NBA) και ο Τζόρνταν τους προηγούμενους μήνες προχώρησε σε πώληση μετοχών της. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το 2017, η ομάδα κέρδισε περίπου 780 εκατ. δολάρια.

Πηγή 

 

Loader