Πώς οι Πλάτρες θα γίνουν the best next thing στην Κύπρο;

Πώς οι Πλάτρες θα γίνουν the best next thing στην Κύπρο;

Όλα όσα θα γίνουν εκεί, τα ξενοδοχεία, οι οικίες, τα καταστήματα

Νέες οικιστικές μονάδες, ξενοδοχεία, καταστήματα, χώροι εστίασης και ανακαινίσεις έρχονται το επόμενο διάστημα στις Πλάτρες

Σε εκτενές ρεπορτάζ το Brief παρουσιάζει την εικόνα που θα έχουν στο μέλλον οι Πλάτρες με νέα ξενοδοχεία, πολλές νέες οικιστικές μονάδες, ανακαινίσεις ξενοδοχείων, νέα καταστήματα και χώρους εστίασης. Αυτό θα είναι το σκηνικό της πολύ μεγάλης ανάπτυξης που γνωρίζουν οι Πλάτρες το τελευταίο διάστημα. 

Όλες αυτές οι αναπτύξεις προέκυψαν μαζικά στο αγαπημένο χωριό της Επαρχίας Λεμεσού και φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες βλέπουν ότι η περιοχή έχει μεγάλη προοπτική. 

6

Η ανάπτυξη για το χωριό

Αλλάζει πλέον το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και αλλάζει η εικόνα του χωριού διότι αρκετά από τα ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται στο κέντρο των Πλατρών ήταν κλειστά και έδειναν μια εικόνα εγκατάληψης αφού, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, "είχαμε 200 δωμάτια ανεκμετάλλευτα μέσα στο κέντρο των Πλατρών".

Η ανάπτυξη αυτή, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, προέκυψε από εκστρατεία της κοινότητας η οποία έγινε για να αλλάξει η εικόνα του χωριού. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "Από την μια να στείσουμε ένα επενδυτικό πρόγραμμα και από την άλλη να πείσουμε τους ιδιοκτήτες να τα πωλήσουν ή να τα ενοικιάσουν το οποίο ήταν και το πιο δύσκολο, ώστε να είναι διαθέσιμα για τους επενδυτές".

Σίγουρα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη αφού και τα καταστήματα τα οποία ήταν κλειστά έχουν ενοικιαστεί.

Τα νέα και ανακαισμένα ξενοδοχεία θα δώσουν σύμφωνα με τον κοινοτάρχη περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας.

Περιμένουν αύξηση στον τοπικό πληθυσμό λόγω και των θέσεων εργασίας.

Τα χρήματα που μένουν στην κοινότητα τόσο από τις άδειες οικοδομής όσο και από τις φορολογίες είναι ένα βασικό κομμάτι στην ανάπτυξη της κοινότητας λέει ο κ. Παπαδόπουλος αφού μέσα από εκδηλώσεις το καλοκαίρι αλλά και μικρά έργα τα οποία υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια και να βελτιώσουν την εικόνα του χωριού και θα βοηθήσουν τους επισκέπτες όπως ο νέος χώρος στάθμευσης για 232 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία, αλλαγή του δικτύου υδροδότησης, επέκταση του αποχετευτικού συστήματος, κατέληξε

Δύο νέες αναπτύξεις έρχονται στις Πλάτρες

1

GURU

Καταρχήν το GURU το οποίο αφορά επένδυση 30 εκατ. ευρώ από την εταιρεία RUVIKA LTD, ενιαία οικιστική και οργανωμένη ανάπτυξη με ποικιλία υποστηρικτικών χρήσεων και παροχή υπηρεσιών εστίασης και ευεξίας, όπως και χώρων ψυχαγωγίας/αναψυχής. Αποτελείται από ένα κτηριακό όγκο με 7 οικιστικούς ορόφους, ισόγειο και μεσοπάτωμα και άλλες οικιστικές μονάδες, τα οποία αναλύονται πιο κάτω

Πράσινο φως για την ανάπτυξη Guru στις Πλάτρες

Αναλυτικά, η προτεινόμενη οικιστική ανάπτυξη πρόκειται να περιλαμβάνει:

-Οικιστικές χρήσεις που θα περιλαμβάνουν Κατοικίες, Διαμερίσματα, Σαλέ και Βίλλες 3 συνολικού εμβαδού 8.516 τ.μ.

- Γραφειακοί χώροι 229 τ.μ.

-Γυμναστήριο με εμβαδόν 106 τ.μ.

-Σπα με εμβαδόν 100 τ.μ.

-Χώροι αναμονής και καθιστικών συνολικού εμβαδού 181 τ.μ.

-Χώρος Εστίασης με κουζίνα συνολικού εμβαδού 299 τ.μ.

- 182 Χώρους Στάθμευσης (συνολικά σε όλη την ανάπτυξη) – μέρος των οποίων θα ανήκουν στους ενοίκους των οικιστικών μονάδων, ενώ θα υπάρχουν επίσης χώροι στάθμευσης για τους χρήστες των υποστηρικτικών χρήσεων της ανάπτυξης, για επισκέπτες των οικιστικών μονάδων και για ΑμΕΑ.

- Χώρο πρασίνου και κοινοτικού εξοπλισμού με συνολικό εμβαδόν έκτασης 31.727,4 τ.μ..

1

TREE HOTEL

Επίσης το Tree Hotel, ένα νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στα σκαριά στο χωριό Πάνω Πλάτρες όπου σύμφωνα με την μελέτη του Τμήματος Περιβάλλοντος η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα θα ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 128 κλινών η οποία θα αναπτυχθεί στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής το οποίο αναμένεται να προσελκύσει εγχώριους αλλά και ξένους επισκέπτες.

Στο ξενοδοχείο θα υπάρχουν εστιατόρια, χώροι ευεξίας, εσωτερική πισίνα, χώροι πολλαπλών χρήσεων, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και 64 καμπίνες.

Την ανέγρση του ξενοδοχείου θα αναλάβει η εταιρεία «Μαρίνος Σωτηρίου και Άλλη» και όσον αφορά την κατασκευή του έργου θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες. 

6

Ανακαινισμένα ξενοδοχεία

Τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία είναι το Petit Palais στο κέντρο του χωριού, το The Pendeli το οποίο υπολογίζεται το 2023 να έχει ολοκληρωθεί, το Splendid το οποίο βρίσκεται στην διαδικασία της αδειοδότησης και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, το Καλλιθέα το οποίο ανακαινίσθηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του καθώς και το Semiramis. Ανακαινήσεις έχουν γίνει στο Forest Park και στο Νέα Ελβετία ενώ βρίσκονταν σε λειτουργία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο παλιά ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία είναι το Edelweiss και το Spring hotel. 

Τα ξενοδοχεία που είναι σε λειτουργία

Ξενοδοχείο Forest Park 

Το ξενοδοχείο Forest Park Πλατρών βρίσκεται στην ωραιότερη δασική περιοχή στην πλαγιά του Τροόδους.

Είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο ξενοδοχείο των ορεινών θερέτρων και διαθέτει 137 δωμάτια και 7 σουίτες με μπαλκόνια και όλες τις διευκολύνσεις, που εξασφαλίζουν μία άνετη και ξεκούραστη διαμονή.

Διαθέτει επίσης μεγάλες αίθουσες, σαλόνια, 3 εστιατόρια, 2 μπαρ, βιβλιοθήκη, μουσείο Κυπριακών αρχαιοτήτων, αίθουσα τηλεόρασης, αίθουσα επιτραπέζιου τένις απασχόληση παιδιών, σάουνα, τζακούζι, γήπεδα τένις, κήπους, πισίνες. Διαθέτει επίσης εννέα αίθουσες για συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις χωρητικότητας από 20 μέχρι 250 συνέδρων με άρτιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό για κάθε επιχειρηματική ανάγκη.

Το ξενοδοχείο είναι υπό τη διεύθυνση των ιδιοκτητών του οι οποίοι διατηρούν την παράδοση της φιλοξενία και τις ανέσεις σε υψηλό επίπεδο.

Boutique ξενοδοχείο

Το Boutique ξενοδοχείο, το οποίο διατηρεί όλο το κλασικό στιλ του 1920, επαναλειτούργησε στο τέλος Απριλίου του 2022 με έναν εκλεπτυσμένο εσωτερικό σχεδιασμό που συνδυάζεται με την παραδοσιακή φιλοξενία.

1

Ξενοδοχείο Νέα Ελβετία

Ένα ελκυστικό, παλαιό (μοναδικό ρουστίκ στιλ) κτίριο, το ξενοδοχείο «New Helvetia» στις Πλάτρες, μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από την καρδιά του χωριού διευθύνεται από την ίδια οικογένεια από το 1929. Χτισμένο σε μια ήσυχη γωνιά μέσα σε πεύκα, πλήρως ανακαινισμένο εδώ και μερικά χρόνια (χειμώνας 2005), αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν γαλήνη και την ηρεμία.

Απολαύστε τη διαμονή σας και περάστε ευχάριστα το χρόνο σας στις Πλάτρες κάνοντας ιππασία, ψάρεμα, παίζοντας τένις, κολύμπι ή ενοικιάστε ένα mountain bike από το κέντρο ενοικιάσεως ποδηλάτου του ξενοδοχείου μας και εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή.

Το ξενοδοχείο μας ξεχωρίζει για την φιλική και οικογενειακή φιλοξενία του, όπου οι επισκέπτες μας, νιώθουν και αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Διαθέτουμε Εστιατόριο, Lounge Bar με τζάκι για τους χειμερινούς μήνες, Γυμναστήριο, TV / video lounge, Κεντρική θέρμανση. Ηλιόλουστη βεράντα με υπέροχη θέα, που χρησιμοποιείται και ως εστιατόριο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρέχουμε επίσης πρόσβαση στο διαδίκτυο (ασύρματο WiFi), σε όλα τα δωμάτια και στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου χωρίς καμιά επιπρόσθετη χρέωση.

Ανοικτό όλο το χρόνο έκτος τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

1

Petit Palais Platres Boutique Hotel 

Χτισμένο στην καρδιά των Πλατρών μόλις 30 λεπτά μακριά από από την θάλασσα, το ξενοδοχείο Petit Palais, διαθέτει όλες εκείνες τις ανέσεις για να ικανοποιήσει κάθε ξεχωριστή σας ανάγκη.

Απολαύστε τις φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής των Πλατρών και του Τροόδους. Περπατήστε στη φύση ακολοθώντας τα αντίστοιχα μονοπάτια μελέτης της φύσης προς τους καταρράκτες των Καληδονιών και του Μιλλομέρη. Χαλαρώστε με καθαρό αέρα στο πλούσιο και συναπαρτικό φυσικό περιβάλλον των Πλατρών.

Το ξενοδοχείο Petit Palais στην καρδιά των Πλατρών διακρίνεται για το ειδυλλιακό τοπίο που το περιβάλλει καθώς και για την οικογενειακή φιλοξενία του.

Το ξενοδοχείο Petit Palais είναι ανοικτό όλο το χρόνο.

Πηγή: Brief

Loader