Πόσα πωλήθηκε το διάσημο κορίτσι με το μπαλόνι

Πόσα πωλήθηκε το διάσημο κορίτσι με το μπαλόνι

Πρόκεται για την παραλλαγή του έργου που κομματιάστηκε μετά την πώλησή του.

Ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά έργα του Banksy είναι «Το κορίτσι με το μπαλόνι». Eξίσου γνωστή είναι και η ιστορία με το εν λόγω έργο που αυτοκαταστράφηκε –για την ακρίβεια κομματιάστηκε το 2018 μέσα σε έναν καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυμμένος στην κορνίζα του- αμέσως μετά την πώλησή του σε δημοπρασία για 1,2 εκατ. δολάρια!

Ωστόσο, τώρα, μια παραλλαγή του πασίγνωστου έργου πουλήθηκε για 1 εκατ. δολάρια και ευτυχώς ακέραιο.

Ο λόγος για το «Girl with Balloon - Colour AP (Purple)», από το 2004, το οποίο πωλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Christie's με τίτλο «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εσείς οι βλάκες πραγματικά αγοράζετε αυτά τα σκ@τ@». Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δεν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, οπότε μην σας προκαλεί έκπληξη.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 21 Οκτωβρίου, δημοπρατείται στου Sotheby's του Λονδίνου το έργο του Banksy «Show me the Monet», ερμηνεία από τον καλλιτέχνη δρόμου και ακτιβιστή του ιμπρεσιονιστικού αριστουργήματος του 1899 του Κλοντ Μονέ «Le Bassin aux Nympheas (Η Λιμνούλα με τα Νούφαρα)». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ελαιογραφία του Banksy θα αποφέρει ποσό μεταξύ 3,9 και 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή 

Loader