Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να πετάμε παντού τα σκουπίδια μας;

Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να πετάμε παντού τα σκουπίδια μας;

Σκαντζοχοιράκι περιπλανιόταν με ένα πλαστικό δακτύλιο στο λαιμό

Ένας χαριτωμένος σκαντζόχοιρος κατάφερε να σωθεί από εθελοντές, καθώς βρέθηκε να περιπλανιέται, έχοντας στο λαιμό του ένα πλαστικό δακτύλιο από μπουκάλι (αυτό το πλαστικό που βρίσκεται κάτω από το καπάκι).

Όσο μεγάλωνε το ζωάκι, τόσο η πληγή του από το πλαστικό γινόταν βαθύτερη ανέφερε ένας εκ των διασωστών από την περιοχή Northumberland στη Βόρεια Αγγλία.

Ο σκαντζόχοιρος, που οι εθελοντές εικάζουν ότι είναι έξι εβδομάδων, βρέθηκε στο Bedlington και μετά την αφαίρεση του δακτυλίου και τη θεραπεία, ελπίζουν ότι θα ανακάμψει.

43343434343

Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι το είδος πασχίζει να επιβιώσει και προέτρεψε τους ανθρώπους να είναι πιο προσεκτικοί με τα σκουπίδια τους. Ένας εθελοντής γιατρός ονόματι Yasmin Thompson βοήθησε τον μικρό σκαντζόχοιρο όταν τον έφεραν την Κυριακή.

«Ήταν ληθαργικός, δεν είχε πολύ ενέργεια» ανέφερε, λέγοντας ότι ο πλαστικός δακτύλιος αφαιρέθηκε και οι πληγές καθαρίστηκαν από σκουλήκια και αυγά μύγας τα οποία ήταν ένδειξη ότι βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση για αρκετό καιρό.

32323322332

«Μερικές φορές τα σκουπίδια τα φέρνουν στις φωλιές οι μητέρες» πρόσθεσε. «Ή μπορεί να έφυγε από τη φωλιά για να εξερευνήσει. Ίσως με κάποιο τρόπο να πέρασε στο λαιμό του το πλαστικό» κατέληξε ο γιατρός.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι πολύ συνηθισμένα, επειδή οι άνθρωποι δεν προσέχουν όταν πετούν τα σκουπίδια λένε οι εθελοντές που κάθε μέρα καλούνται να σώσουν μικρά και μεγαλύτερα ζώα από τα σκουπίδια των ανθρώπων.

Πηγή

Loader