Πότε θα φοράμε μάσκα στους χώρους εστίασης

Πότε θα φοράμε μάσκα στους χώρους εστίασης

Διευκρινίσεις για το πότε είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα οι πελάτες στους χώρους εστίασης

Νέες διευκρινίσεις δόθηκαν την Τρίτη από το Υπουργείο Υγείας προς τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, εξέλιξη που τους αφήνει ικανοποιημένους. 

Συγκεκριμένα:

1. Ο ανοικτός εξωτερικός χώρος είναι διαμορφωμένος με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ο κατάλληλος και επαρκής αερισμός του χώρου. Αυτό επιτυγχάνεται αν είναι ανοικτές οι διαθέσιμες πλευρές ή μέρος αυτών (τουλάχιστον 2) και με τρόπο που δεν θα παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε κλειστό χώρο.

2. Ανεξάρτητα με το είδος της προσφερόμενης μουσικής, απαγορεύεται ο χορός, και όλοι οι θαμώνες θα πρέπει να εξυπηρετούνται καθήμενοι και να μην περιφέρονται άσκοπα. Βασικό κριτήριο για σκοπούς ελέγχου/καταγγελιών, είναι κατά πόσον οι θαμώνες είναι όρθιοι και χορεύουν.  

3. Η χρήση της μάσκας επιβάλλεται κατά την προσέλευση  σε ένα χώρο αναψυχής αλλά και κατά την όποια μετακίνηση τους εντός του  χώρου  αλλά και κατά την αποχώρηση του.

''Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν επαναλειτουργήσει''

Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο  Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, με τις νέες διευκρινίσεις θα δοθεί σε περισσότερες επιχειρήσεις η δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν. ‘’Οι εξωτερικοί χώροι πρέπει να έχουν τουλαχιστον τις 2 πλευρές ανοιχτές ή μέρος αυτών. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αδύνατο να υπάρχουν 3 πλευρές γι’ αυτό έγινε αυτός ο ελιγμός και αυτό θα βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν. Επιτρέπεται το κάπνισμα σε αυτούς τους χώρους.

Αν εξαιρέσουμε τα μουσικοχορευτικά και όσους δεν έχουν εξωτερικούς χώρους, το μεγαλύτερο ποσοστό των χώρων εστίασης έχει λειτουργήσει’’, τόνισε.  

Πότε πρέπει να φορούν μάσκα οι πελάτες;

Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης: ‘’Ο πελάτης θα πρέπει να φέρει μάσκα όταν εισέρχεται στον χώρο εστίασης, για την διακίνηση του μέσα στον χώρο και κατά την αποχώρηση του. Όταν κάθεται με την οικογένεια του ή την παρέα του δεν είναι υποχρεωμένος ο πελάτης να φέρει την μάσκα του. Και ορθώς λέμε εμείς γίνεται αυτό γιατί θα είμαστε με την οικογένεια και την παρέα μας με τους οποιους θα μπορούσε να συνευρεθούμε και στα σπίτια μας. Τονίζουμε όμως ότι για οποιαδήποτε διακίνηση όπως π.χ. προς τουαλέτα, είναι υποχρεωτικό να φοράνε την μάσκα οι πελάτες. Αν όλοι συνεργαστούμε θα τα καταφέρουμε.  Αν καποιος νιώθει καλύτερα να την φορέσει για περισσότερο χρόνο αυτό δεν εμποδίζει κάποιον’’.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρωτόκολλο

Loader