Π.Ο.Υ: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις του Covid-19 χειρότερες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Π.Ο.Υ: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις του Covid-19 χειρότερες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Επείγον κάλεσμα στα κράτη να συμπεριλάβουν στα σχέδια ανάκαμψης την ψυχική υγεία

Επείγον κάλεσμα στα κράτη να συμπεριλάβουν στα σχέδια ανάκαμψης την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική στήριξη των πολιτών σε κρατικό και τοπικό επίπεδο απηύθυνε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ότι το μέγεθος των ψυχικών επιπτώσεων που θα αφήσει η πανδημία θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και από εκείνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια ακόμη.

Σύμφωνα με την αναταπόκριση της ΕΡΤ, ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ Δρ. Τένδρος τόνισε ότι τα κράτη θα πρέπει να το δούνε σοβαρά καθώς ο τομέας αυτός αποτελούσε πάντοτε την «σταχτοπούτα» στον τομέα της υγείας.

Ήδη όπως εξήγησε το Τμήμα Ψυχικής Υγείας του Π.Ο.Υ εργάζεται εντατικά, ώστε να βρει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να υποστηριχθούν οι πολίτες, που είτε από πένθος εξαιτίας απώλειας συγγενών και φίλων είτε από την πίεση που νοιώθουν εξαιτίας των περιορισμών είτε πάλι επειδή έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, χρειάζονται άμεση υποστήριξη και φροντίδα.

Μάλιστα όπως τόνισε η επικεφαλής τεχνικής διαχείρισης του Covid19, Μαρία βαν Κερκόβε, χρειαζόμαστε την υποστήριξη για οποιονδήποτε εκεί έξω αισθάνεται την πίεση όπως και όλοι μας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, είπε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με φίλους και αγαπημένους που γνωρίζετε, αγωνιστείτε να επικοινωνείτε μαζί τους καθημερινά. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση για να μιλήσετε, ενώ η ίδια διευκρίνισε ότι η σωματική απόσταση δεν συνεπάγεται και κοινωνική απόσταση και κάλεσε τους πολίτες να βρουν τρόπους για να νοιώθουν χαρούμενοι με άλλες δραστηριότητες.

Loader