Πρεμιέρα αύριο για το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2022

Πρεμιέρα αύριο για το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2022

Οι 12 παραγωγές που θα δούμε φέτος-Όλο το πρόγραμμα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τα Κύπρια αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς με κρατική υπόσταση και στήριξη που παρουσιάζει κάθε χρόνο υψηλού επιπέδου παραγωγές από την Κύπρο και το εξωτερικό από το μεγαλύτερο φάσμα των παραστατικών τεχνών.

Το φετινό φεστιβάλ αρχίζει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται στα μέσα Οκτωβρίου και περιλαμβάνει στο πρόγραμμά τους 12 διαοφρετικές παραγωγές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό από τις τέχνες του χορού, της μουσικής και του θεάτρου. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά 

1

«Εν κρυπτώ»

Κύπρος - Ελλάδα - Ισραήλ

Επί σκηνής μας αποκαλύπτονται όσα εν κρυπτώ παραμόνευαν μέσα και έξω μας, όλα όσα απεγνωσμένα, αλλά και μάταια, προσπαθήσαμε να κρύψουμε, κατ' αρχάς από τους εαυτούς μας και συνακόλουθα ο ένας από τον άλλο. Μικρά και πιο μεγάλα μυστικά μας, σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, αλήθειες και ψέματά μας. Εν κρυπτώ: Οκτώ πολύ ιδιαίτερες χορευτικές προσωπικότητες μοιράζονται με ιδιαίτερη ένταση επί σκηνής ενέργεια στα υψηλότερά της επίπεδα, επιχειρώντας να ορίσουν τις συντεταγμένες ενός κοινού ταξιδιού «επιστροφής στην κανονικότητα», τις οποίες οι πάντες μοιάζουν να θεωρούν δεδομένες, μα κανένας και καμία δεν γνωρίζουν. Αυτή η παράσταση της επιστροφής στην κανονικότητα μοιάζει να απαιτεί το αδύνατο: τη διαγραφή της μνήμης και την ολοκληρωτική αντικατάστασή της με μια καινούργια, την πλήρη αποξένωση από όσα ώς σήμερα μάς όριζαν και τα ορίζαμε, από την πάσα ώς σήμερα δεδομένη αλήθεια μας. Η Έλενα Χριστοδουλίδου χορογραφεί τους Νικόλ Γιάννακα, Ιωάννα Σάββα, Ήβη Χατζηβασιλείου, Γιάννη Οικονομίδης, Απόστολο Κουσίνα, Σπύρο Μπεκιάρη, Λιρόν Οζέρι και Μαρία Μασώνου. Ο Αντρέας Μουστούκης γράφει τη μουσική, η Ελένη Ιωάννου είναι στα σκηνικά και τα κοστούμια και ο Άλεξ Γιότοβιτς στον φωτισμό. Διάρκεια: 60'

Ηλικία: 6+

6.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ. 8.09.2022, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 8.30 μ.μ.

6

«The Naghash Ensemble - Τραγούδια Εξορίας»

Αρμενία

Το Συγκρότημα Naghash συνδυάζει τη γήινη πνευματικότητα του αρμενικού λαϊκού τραγουδιού με τη νέα κλασική μουσική, τον σύγχρονο μετα-μινιμαλισμό και την ενέργεια της τζαζ και της ροκ. Τρεις καταπληκτικές τραγουδίστριες και μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Αρμενίας στο ντουντούκ, το ουντ, το ντολ και το πιάνο, παίζουν καινούργια κομμάτια βασισμένα σε ιερά κείμενα του μεσαιωνικού Αρμένιου μυστικιστή ποιητή και ιερέα Mkrtich Naghash. Για να μελοποιήσει τα κείμενα του Mkrtich Naghash, ο Hodian ακολούθησε το ένστικτό του: «Το αποτέλεσμα είναι το φυσικό προϊόν κάποιου που μεγάλωσε ακούγοντας αρμενική μουσική στο σπίτι, που στα νιάτα του σπούδασε ευρωπαϊκή κλασική μουσική, που έβγαζε τα προς το ζην παίζοντας τζαζ αυτοσχεδιασμούς, αλλά, όπως όλοι μας, ήταν περιτριγυρισμένος διαρκώς από σύγχρονη ροκ». Το αποτέλεσμα αυτό έχει περιγραφεί από τον διάσημο Αρμένιο συνθέτη Tigran Mansurian ως «ο ήχος της αρχαίας Αρμενίας αναδημιουργημένος για τον 21ο αιώνα». Σύνθεση: John Hodian | Hasmik Baghdasaryan: σοπράνο | Tatevik Movsesyan: σοπράνο | Arpine Ter-Petrosyan: άλτο | Tigran Hovhannisyan: ντολ | Aram Nikoghosyan: ουντ | Harutyun Chkolyan: ντουντούκ | John Hodian: πιάνο, σύνθεση | Απαγγελία: Στέλιος Καυκαρίδης | Μετάφραση στίχων στα ελληνικά: Tonia Injirjian Arajian | Ποιητική επιμέλεια στίχων: Αλεξάνδρα Γαλανού

Διάρκεια: 80' | Ηλικία: 6+

8.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ. 9.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος, 8.30 μ.μ.

1

«To Καινούργιο Παιδί»

Ελλάδα

H ιστορία μιας γυναίκας που γεννήθηκε το 1950. Της Δάφνης που υποδύεται η Κάτια Δανδουλάκη. Από τον Μάο Τσετούνγκ μέχρι τον Τζόρτζιο Αρμάνι, η Δάφνη ακολουθεί τη γενιά της στην άνοδο, την ευμάρεια και την άνεση του 1990 και του 2000, και στη συνέχεια γκρεμίζεται μαζί της στην οικονομική κρίση της δεκαετίας του 2010. Αλλά συνεχίζει. Το καινούργιο παιδί είναι η δύναμή της να ξεπερνά ό,τι έγινε και να τραβάει τον δρόμο της προς τα μπροστά. Εκεί που την καλούν η ζωή και οι πιο βαθιές πρωταρχικές της δυνάμεις. Γιατί μέσα απ' όλες αυτές τις απώλειες αναδύθηκε μια καινούργια Δάφνη. Χρειάστηκε να χάσει μια ζωή, αλλά τώρα πια ξέρει ακριβώς πώς να αγαπάει. Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης η οποία αφηγείται περιστατικά που όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει. Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι απώλειες... Η ζωή ξετυλίγεται επί σκηνής, όπως και στην πραγματικότητα, άλλοτε σαν δράμα, άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα, μέσα στο κινηματογραφικό σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, που δημιουργεί την αίσθηση στον θεατή φεύγοντας ότι είδε μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας | Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς | Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου | Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Διάρκεια: 90'

Ηλικία: 12+

10.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ. 11.09.2022, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 8.30 μ.μ.

1

«Tο δωμάτιό μου Δεν Είναι Σκηνή»

Κύπρος - Ελλάδα

Μια Κύπρια χορεύτρια μένει κλεισμένη στο διαμέρισμά της στην Πολωνία εξαιτίας της πανδημίας. Δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα και την οικογένειά της, ούτε καν να πάει απέναντι, στην όπερα όπου συνήθιζε να χορεύει. Έτσι, το δωμάτιό της γίνεται η σκηνή… ή όχι. Όταν μία Ελληνίδα ηθοποιός βιώνει κάτι στον δρόμο, αποφασίζει να κλειστεί στο διαμέρισμά της. Δύο παράλληλες ιστορίες που συνδέονται… ή όχι. Σε σκηνοθεσία, παραγωγή του Πέτρου Χαραλάμπους. Χορεύουν οι Μάγδα Αργυρίδου (επί σκηνής - βίντεο), Όλγα Μάρκαρη (βίντεο) και Γιούλικα Σκαφιδά (επί σκηνής - βίντεο). Κείμενα: Πέτρος Χαραλάμπους, Κώστας Μαννούρης. Σκηνικά και κοστούμια της Ρέας Ολυμπίου και στον σχεδιασμό φωτισμού ο Βασίλης Πετεινάρης.

Διάρκεια: 50'

Ηλικία: 16+

13.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ. 14.09.2022, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 8.30 μ.μ.

6

«Steli»

Ιταλία

Το «Steli» είναι μια διαδραστική αστική περφόρμανς/εγκατάσταση από το Stalker Teatro, με ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Είναι μια γέφυρα μεταξύ σύγχρονης τέχνης και παράστασης. Ένα σύγχρονο δρώμενο το οποίο απευθύνεται σε ένα πλατύ κοινό. Σημείο αφετηρίας της έρευνας γι' αυτήν την παράσταση ήταν ο στοχασμός πάνω σε κάποια έργα τέχνης από τη σύγχρονη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά των Joseph Kosuth, Michelangelo Pistoletto, Christian Boltanski, Jannis Kounellis, Goshka Macuga... Το αποτέλεσμα ήταν ένα εκπαιδευτικό και παραστατικό πρόγραμμα με τίτλο «Reaction» (αντίδραση), το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Επιμόρφωσης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Castello di Rivoli (ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης). Το «Steli» είναι ένα κομμάτι από εκείνη την εξερεύνηση, ένα έργο προβληματισμού πάνω στη ζωή, τη διαβίωση και την αρχιτεκτονική στις μετα-βιομηχανικές πόλεις, που απευθύνεται σε ένα νέο και ευρύ κοινό. Το έργο προβάλλει οικουμενικές αξίες και προβληματισμούς πάνω σε κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα της εποχής μας, μέσα από τη γλώσσα της σύγχρονης τέχνης και της συμμετοχικής παράστασης.

Ιδέα: Gabriele Boccaccini | Πρωτότυπη μουσική: Riccardo Ruggeri | Εκτελεστές: Stefano Bosco, Dario Prazzoli, Sara Ghirlanda, Gigi Piana | Παραγωγή: Stalker Teatro | Υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού Περιφέρειας Piedmont, Δήμος Τορίνο | Σε συνεργασία με: Castello di Rivoli - Contemporary Art Museum

Διάρκεια 35'-45'

Ηλικία: 10+ με γονεϊκή επίβλεψη

16.09.2022, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία, 4.30 μ.μ. & 6.30 μ.μ. 17.09.2022, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 4.30 μ.μ. & 6.30 μ.μ.

1

«Ο Βυσσινόκηπος»

Κύπρος

Καθώς η Λιούμπα Αντρέγιεβνα, μια τραγική ηρωίδα σε κωμικό δράμα, επιστρέφει στην οικογενειακή εστία, ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής της πάλαι ποτέ πλούσιας οικογένειας χάνεται σιγά-σιγά, μαζί και ο αγαπημένος τους βυσσινόκηπος. Εν μέσω των τεράστιων κοινωνικών αλλαγών, και στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, πρέπει να αποφασίσουν αν θα πουλήσουν τη γη τους για να κατασκευαστούν εξοχικές κατοικίες ή αν θα παραμείνουν σε μια μακάρια άρνηση της αέναης πορείας προόδου. Το Θέατρο Τσέπης αναμετριέται με το κύκνειο άσμα του μεγάλου Ρώσου δημιουργού για την αδυσώπητη δύναμη της αλλαγής και τη σύγχυση που προκαλούν η αβεβαιότητα για το μέλλον, οι φόβοι μα και οι ελπίδες για καθετί καινούργιο όταν κανείς βιώνει ιστορικές μεταβολές. Σε μετάφραση του Ορέστη Αγγελίδη. Σκηνοθετεί ο Μάριος Θεοχάρους και συμμετέχουν οι Κατερίνα Καζαντζή, Ξένια Προδρόμου, Μιράντα Νυχίδου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Ανδρέας Νικολαΐδης, Άρης Κυπριανού, Μαριλένη Σταύρου, Γιάννης Ιωάννου, Αθηνά Σάββα, Γιάννος Αντωνίου, Δημήτρης Γιωρκάτζης. Ο Βασίλης Πετεινάρης στον φωτισμό και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης στο ηχητικό τοπίο. Στην κίνηση η Μαρίνα Πογιατζή. Τους στίχους του νανουρίσματος έγραψε ο Σταύρος Σταύρου.

Διάρκεια: 80'

Ηλικία: 13+

20.09.2022, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 8.30 μ.μ. 21.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ. 26.09.2022, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 8.30 μ.μ. 28.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος, 8.30 μ.μ.

1

«Ο Οίκος του Ενός»

Κύπρος - Γερμανία

Η ομάδα της Νατάσας Χατζηανδρέου αναδεικνύει τα κρουστά ως σολιστικά όργανα στη σύγχρονη λογοτεχνία του ρεπερτορίου της κλασικής μουσικής, παρουσιάζοντάς τα μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα με διάφορους συνδυασμούς οργάνων και συνόλων. Οι τέσσερις εξαίρετοι καλλιτέχνες, από τη Γερμανία και την Κύπρο, ερμηνεύουν έργα των Χρίστου Χατζή, Ιάννη Ξενάκη, Minoru Miki και Άντη Σκορδή, τα οποία προβάλλουν την έννοια της πνευματικότητας όπως παρατηρείται μέσα από τη διαδικασία της τελετουργίας ως κοινωνικού φαινομένου, διεισδύοντας σε αφρικανικούς τελετουργικούς ρυθμούς, σε τελετουργικά γονιμότητας και σε τελετουργίες που αφορούν φαινόμενα που παρατηρούνται στη φύση και το περιβάλλον.

Σολίστες κρουστών: Νατάσα Χατζηανδρέου, Μαρκ Στρόμπελ, Κάι Στρόμπελ, Ζήνα Χριστοδούλου

Καλλιτεχνική παραγωγός: Δρ Άντρη Χατζηανδρέου

Διάρκεια: 70'

Ηλικία: 6+

23.09.2022, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 8.30 μ.μ. 24.09.2022, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 8.30 μ.μ.

1

«Nederlands Dans Theater - An Evening With NDT 2»

Ολλανδία

Το NDT 2, προέκταση του NDT, υποστηρίζει μια πλήρως αφοσιωμένη και δημιουργική ομάδα χορού, που πρόσθετα με τη δημιουργία, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την έρευνα. Προσφέρει σε νέους, ανερχόμενους καλλιτέχνες έναν αποκλειστικό χώρο για να αναπτύξουν την τέχνη τους και να εμπλακούν σε ένα πλήθος εντατικών, δημιουργικών συνεργασιών με ένα ευρύ φάσμα χορογραφικών φωνών. Το NDT 2 διευρύνει το χορογραφικό ρεπερτόριο δουλεύοντας τόσο με ανερχόμενους όσο και με καταξιωμένους χορευτές, όπως οι Alexander Ekman, Milo Dimev, Johan Inger, Marco Goecke και Marina Mascarell. Το σύνολο εξερευνά πολλές περιοχές της έρευνας που αφορά την κίνηση, την ανάπτυξη του χορού και τη συνεργασία για επαγγελματίες καλλιτέχνες, σπουδαστές χορού και γενικά για άτομα της χορευτικής κοινότητας. Αυτό επιτυγχάνεται με επαναλαμβανόμενα και νέα προγράμματα, όπως τα «Here We Live And Now» (HWLAN), «Up and Coming Choreographer», «Switch + Switch Streams», «NDT Lab» και άλλα site-specific έργα. Κάθε σεζόν το NDT 2 δημιουργεί δύο προγράμματα που περιλαμβάνουν μεγάλες περιοδείες στην Ολλανδία και την Ευρώπη. Στο φετινό φεστιβάλ θα παρουσιάσουν τα έργα The Big Crying, Bedtime Story και Cluster.

Διάρκεια 120'

Ηλικία: 6+

24 & 25.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ.

6

«Το Χαμόγελο της Θλίψης»

Κύπρος - Ελλάδα - Μεξικό - Κούβα

Mια παράσταση του Δημήτρη Φανή, που επιχειρεί να αντιπαραβάλει δύο ετερόκλητα είδη μουσικής, το ρεμπέτικο και το τανγκό, τα οποία όμως έχουν πανομοιότυπη κοινωνιολογική βάση. Και τα δύο δημιουργήθηκαν από φτωχούς μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι κατοικούσαν γύρω από δύο μεγάλα λιμάνια, του Πειραιά και του Μπουένος Άιρες, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Με το τραγούδι και τον χορό έπαιρναν ανάσες χαράς, ξορκίζοντας την ασχήμια της ζωής τους. Σενάριο - καλλιτεχνική επιμέλεια - τραγούδι - κιθάρα: Δημήτρης Φανής | Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους | Μουσικοί: Βερόνικα Αλωνεύτου, σαντούρι, Γιώργος Δημητρίου, μπουζούκι, Χαράλαμπος Δημητρίου, κρουστά, Παύλος Μιχαηλίδης, βιολί, Άννη Παντελή, μπαγλαμάς, τραγούδι, Παναγιώτης Ξανθόπουλος, κιθάρα, Κώστας Χαλλούμας, κοντραμπάσο, Γιώργος Χατζήπαπας, πνευστά, Άριστος Χριστοδούλου, πιάνο. Χορευτές: Nicosia Dance Centre, Δέσποινα Βιολάρη. Από την Ελλάδα οι Quinteto TANGartO. Από το Μεξικό η τραγουδίστρια Martha Moreleon και από την Κούβα χορεύει η Yonly Leyva Desdunes.

Διάρκεια: 120'

Ηλικία: 6+

27.09.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ.

6

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, για παιδιά»

Κύπρος

Η πρωτότυπη διασκευή του πασίγνωστου έργου του Άγγλου συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ πραγματεύεται με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία. Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, με μια μεγάλη δόση μαγείας, καθώς ξωτικά και νεράιδες του δάσους συμμετέχουν σε αυτό. Με φρέσκια διάθεση και χιούμορ, ο Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει το εμβληματικό έργο, για να το συστήσει σε νεαρούς θεατές. Μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών, με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, συνθέτουν επί σκηνής ένα… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ευελπιστώντας να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κώστας Σιλβέστρος | Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου | Στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου | Κίνηση: Φώτης Νικολάου | Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου | Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης | Βοηθός σκηνοθέτη - Φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου | Μουσικοί επί σκηνής: Ανδρέας Μιχαλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Βασιλείου (headpan, κρουστά). Ηθοποιοί: Γιώργος Ευαγόρου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Έλενα Καλλινίκου, Μάριαν Κυπριανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Izel Seylani, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Διάρκεια: 75'

Ηλικία: 5+

01.10.2022, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 5 μ.μ. 09.10.2022, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 5 μ.μ. 15 & 16.10.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 5 μ.μ.

6

«Το Μινόρε»

Ελλάδα

Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του '30 για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές μας.

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς | Θεατρική μεταφορά κειμένου: Δημήτρης Χαλιώτης | Υπεύθυνη δραματουργίας: Κατερίνα Διακουμοπούλου | Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου | Επιμέλεια κίνησης: Αμαλία Μπένετ | Μουσική επιμέλεια: Ιεροκλής Μιχαηλίδης | Μουσική διδασκαλία: Αντώνης Ξηντάρης και Θοδωρής Ξηντάρης | Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου | Διεύθυνση - εκτέλεση παραγωγής: Τάκης Γεώργας, Γιώργος Γεώργας. Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σταύρος Σβήγκος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μαρία Παπαφωτίου, Μαρία Τσιμά, Κώστας Κοράκης, Κυριάκος Σαλής, Άρης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιάννης Εγγλέζος, Όλγα Σκιαδαρέση. Παίζουν και τραγουδούν: Αντώνης Ξηντάρης και Θοδωρής Ξηντάρης

Διάρκεια 140'

Ηλικία: 12+

4 & 5.10.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ.

6

«Tempest Project»

Γαλλία

Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε παραγωγή του Théâtre Des Bouffes du Nord από το Παρίσι και σε σκηνοθεσία Peter Brook. Η συγκεκριμένη εκδοχή της «Τρικυμίας» του Σαίξπηρ είναι το αποτέλεσμα δουλειάς αρκετών εργαστηρίων από όπου αναδύθηκε ένα πιο σύντομο και πιο προσιτό έργο. Η μαγεία του κενού είναι ίσως ένας από τους λόγους που θελήσαμε να ζήσουμε την εμπειρία μιας συμπυκνωμένης «Τρικυμίας» με τίτλο «Tempest Project». «Ελπίζω να αποδειχθεί εξίσου συγκινητική», τονίζει ο Peter Brook. Όμως, το κύριο θέμα του έργου είναι η ελευθερία... Έννοια που αντηχεί διά μέσου των αιώνων...

Διασκευή και σκηνοθεσία Peter Brook and Marie-Hélène Estienne, βασισμένο στη γαλλική εκδοχή του Jean-Claude Carrière. Με τους Sylvain Levitte, Paula Luna, Fabio Maniglio, Luca Maniglio, Marilù Marini, Ery Nzaramba

Διάρκεια: 75'

Ηλικία: 12+

13 & 14.10.2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία της ACS Courier παγκύπρια και ηλεκτρονικά στο tickethour.com.cy / τηλ. 77777040. Πληροφορίες: kypria.org.cy

Loader