Πριβέ πλέον το Château Marmont, το ξενοδοχείο των μεγάλων σκανδάλων 

Πριβέ πλέον το Château Marmont, το ξενοδοχείο των μεγάλων σκανδάλων 

Χολιγουντιανά σκάνδαλα μιας ιστορίας 90 ετών

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του, θα είναι κάτι σαν σούπερ γιοτ με υπηρεσίες μόνο για τα μέλη που έχουν μετοχές στο «καλύτερο real estate» του κόσμου.

Το επταόροφο κτίριο στον αριθμό 8221 της περίφημης Sunset Boulevard στο Λος Άντζελες -σχεδιασμένο με πρότυπο το γοτθικό Κάστρο του Αμπουάζ στον Λίγηρα της Γαλλίας- άνοιξε τις πύλες του την 1η Φεβρουαρίου 1929.

Αναπόσπαστο μέρος της μυθολογίας του Χόλιγουντ, ήδη από τη λεγόμενη Χρυσή Εποχή του, το θρυλικό ξενοδοχείο Château Marmont με τα 63 δωμάτια, τις σουίτες και τα μπάνγκαλοου, λειτούργησε από την πρώτη στιγμή ως καταφύγιο των σταρ, καθώς η ιδιοκτησία υιοθέτησε εξ αρχής πολιτική εμπιστευτικότητας, φροντίζοντας να διαφυλάξει τα μυστικά τους.

hy

Η Τζιν Χάρλοου και ο Κλαρκ Γκέιμπλ έζησαν το φλογερό πάθος τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ο Ντέζι Αρνάζ διανυκτέρευε εκεί όταν μάλωνε με τη διάσημη σύζυγο του Λούσιλ Μπολ. 

Η Μπέτι Ντέιβις παρ′ ολίγον να το καταστρέψει ολοσχερώς και μάλιστα, δύο φορές, από πυρκαγιά -την πρώτη, όταν την πήρε ο ύπνος με αναμμένο τσιγάρο στο χέρι- ο Τζον Μπελούσι βρέθηκε νεκρός στο μπανγκαλόου του από υπερβολική δόση, οι Led Zeppelin αναστάτωσαν τους ενοίκους με ένα τρελό πάρτι το 1968. 

hjyjuy
Led Zeppelin αναστάτωσαν τους ενοίκους με ένα τρελό πάρτι το 1968. 

Ο Τζιμ Μόρισον πήδηξε από τον δεύτερο όροφο, ενώ εποχή άφησαν και τα «πάρτι της Παρασκευής» του Ρομάν Πολάνσκι και της Σάρον Τέιτ -με καλεσμένους μεταξύ άλλων, τον Τζακ Νίκολσον, τον Γουόρεν Μπίτι και την Μία Φάρροου.

Ο κορυφαίος φωτογράφος Χέλμουτ Νιούτον σκοτώθηκε όταν βγαίνοντας το 2004 από το γκαράζ του ξενοδοχείου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε τοίχο -αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.

UIUI98

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανέθεσε στο Château Marmont το πάρτι γενεθλίων του όταν έκλεισε τα 21, η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z ήταν οι οικοδεσπότες του πιο λαμπερού πάρτι που δόθηκε στο Χόλιγουντ τη βραδιά της τελετής απονομής των Όσκαρ 2020.

Εκτός αυτών, ήταν από τα πρώτα ξενοδοχεία πολυτελείας που λειτούργησαν χωρίς αποκλεισμούς, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε Αφροαμερικανούς και γκέι, ακόμη και σε εποχές που ως επιχειρηματική επιλογή δεν ήταν ούτε κατ′ ελάχιστο δεδομένη.

YUYT
Lucille Ball και Desi Arnaz σε ευτυχισμένες τους στιγμές το 1942.

Οι περιπέτειες των διάσημων ενοίκων του -από την Γκρέτα Γκάρμπο μέχρι τον εκκεντρικό μεγιστάνα Χάουαρντ Χιουζ, τον Τζέιμς Ντιν και την Λίντσεϊ Λόχαν- αποτέλεσαν το υλικό του βιβλίου με τίτλο «The Castle on Sunset: Life, Death, Love, Art, and Scandal at Hollywood’s Chateau Marmont» που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019.

Μετά από 91 χρόνια, το θρυλικό Château Marmont αλλάζει καθεστώς λειτουργίας και από το 2021 γίνεται πριβέ, προσφέροντας τις υπηρεσίες του μόνο σε μέλη που έχουν μετοχές στο «καλύτερο real estate» του κόσμου, γεγονός που δεν απέχει ιδιαίτερα από την τρέχουσα συνθήκη, καθώς (προ πανδημίας) σε ποσοστό 70% οι πελάτες του ήταν σταθεροί.

7io95

«Θα μπορούσατε να το συγκρίνετε με ένα σούπερ γιοτ», σχολιάζει ο ιδιοκτήτης του, Αντρέ Μπαλάζ, ο οποίος υπήρξε σύντροφος της Ούμαν Θέρμαν.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η ιδέα της μετάβασης υπάρχει εδώ και καιρό στο μυαλό του επιχειρηματία από τη Βοστόνη. Απλά, η διαδικασία επιταχύνεται λόγω πανδημίας, καθώς ούτε το Château Marmont γλίτωσε από την οικονομική κρίση των τελευταίων έξι μηνών.

uyi7889

«Ο συγχρωτισμός με λιγότερα άτομα είναι θέμα κοινής λογικής και στοιχειώδους γνώσης σε θέματα υγιεινής», υπογράμμισε ο Μπαλάζ.

Η ιδέα των πριβέ ξενοδοχείων έχει γίνει δημοφιλής τον τελευταίο καιρό, τόσο στο Λος Άντζελες, όσο και στο Λονδίνο.

rtretr

Από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ξέσπασε το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο Μπαλάζ απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και έκανε δωρεά 100.000 δολαρίων σε ταμείο που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των εργαζομένων.

Μετά το Château Marmont, ο Αντρέ Μπαλάζ σκοπεύει να αναπτύξει την ιδέα των πριβέ ξενοδοχείων και σε άλλα ξενοδοχειακά καταλύματα που έχει στην ιδιοκτησία του, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

yu899

Πηγή

Loader