Πρίγκιπας Φίλιππος: Το πρωτόκολλο της κηδείας

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το πρωτόκολλο της κηδείας

Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο Forth Bridge: Μόλις 30 άτομα θα παραστούν

Περίοδο πένθους διανύει η Βρετανία, μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17 Απριλίου, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, που επιβεβαίωσαν πως ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί σε αυτήν. Την ίδια μέρα, στις 15:00 το μεσημέρι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλο το έθνος.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και της προσωπικής επιθυμίας του ίδιου του Δούκα του Εδιμβούργου, η κηδεία του θα είναι ιδιωτική και θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίντσορ.

Η επιχείρηση Forth Bridge

Εδώ και χρόνια είχε δημιουργηθεί το σχέδιο με την κωδική ονομασία Operation Forth Bridge για την περίπτωση θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ το σχέδιο δράσης για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ ονομάζεται Operation London Bridge.

Σε αντίθεση με το σχέδιο για τον θάνατο της βασίλισσας, ο αποχαιρετισμός στον πρίγκιπα Φίλιππο δεν αναμένεται να συνοδευτεί από μεγάλες εκδηλώσεις, εξάλλου αυτή ήταν η επιθυμία του πολλά χρόνια πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Κατά επιθυμία του θα ταφεί στους Κήπους του Frogmore, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Η σορός του θα μεταφερθεί από το κάστρο στο παρεκκλήσι σε ένα ειδικό όχημα τύπου SUV, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Φίλιππος. Η υπόλοιπη οικογένεια, με πρώτο τον υιό του Κάρολο και Πρίγκιπα της Ουαλίας, θα ακολουθήσει πεζή. Η βασίλισσα θα πάει με δικό της μέσο στον ναό.

Όλες οι δημόσιες πτυχές της κηδείας του συζύγου της Ελισάβετ – οι συνηθισμένες στρατιωτικές παρελάσεις, το λαϊκό προσκύνημα της σορού – ακυρώθηκαν. Η κηδεία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα λάβει χώρα εξ ολοκλήρου εντός του Κάστρου του Ουίνσδορ. Το Μπάκιγχαμ, μάλιστα, παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην υπάρξουν δημόσιες εκδηλώσεις.

Το μεγαλύτερο δίλημμα του Παλατιού είναι η λίστα των παριστάμενων, καθώς λόγω της πανδημίας της covid-19, μόλις 30 άνθρωποι μπορούν να παραβρεθούν στην κηδεία.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο Χάρι, ο οποίος μετακόμισε στο Λος Άντζελες μετά την παραίτηση από τα καθήκοντά του, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του, όμως η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν έχει λάβει συμβουλή από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει.Ο γιατρός της της συνέστησε να μην ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού.

Πρόσθεσε ότι η Μέγκαν θέλησε να σταθεί στο πλευρό του Χάρι, αλλά ο γιατρός της δεν το επέτρεψε.

Πρώτη δημοσίευση στη LiFO

Με πληροφορίες από telegraph

Loader