Προ των πυλών οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο

Προ των πυλών οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο

Το Παλάτι δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των εορτασμών

Στις 6 Φεβρουαρίου η Βασίλισσα κλείνει 70 χρόνια στο θρόνο. Η πρώτη εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει την ερχομένη Δευτέρα.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο που ακολουθούσε το Παλάτι για τους εορτασμούς. Βέβαια, η ίδια Βασίλισσα Ελισάβετ δε θα παρευρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού από τις 2 μέχρι 5 του μήνα.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε το πρόγραμμα των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ που με άλλα λόγια αφορά τα 70 χρόνια από την άνοδό της στο θρόνο της χώρας, στις 6 Φεβρουαρίου 1952. 

Αναμένονται υπαίθρια πάρτι, μια συναυλία με μερικούς από τους «μεγαλύτερους αστέρες» στον κόσμο και μια ευκαιρία για επίσκεψη στα σπίτια της βασίλισσας.  Οι εν λόγω εορτασμοί θα κορυφωθούν σε ένα τετραήμερο αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Η πρώτη εκδήλωση ξεκινά τη Δευτέρα, με έναν διαγωνισμό για την εφεύρεση μιας νέας πουτίγκας. Οι φιναλίστ θα κριθούν από μια ομάδα ειδικών σεφ. Έπειτα η συνταγή θα διατεθεί στο κοινό και η πουτίγκα αναμένεται να καταναλωθεί στην κορύφωση των εορτασμών το καλοκαίρι.

Διάβασε Επίσης: Disney: Ψάχνει ανθρώπους που τους αρέσει το Τik Tok για να δουλέψουν εκεί 

Δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιες εκδηλώσεις θα παρευρεθεί η ίδια η βασίλισσα. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες η Ελισάβετ έχει απουσιάσει από σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις ενώ τον Οκτώβριο νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως στις περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις θα παρευρίσκονται άλλα κορυφαία μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει ποτέ κάποιο πρότυπο για τους εορτασμούς των 70 χρόνων εξουσίας κάποιου Βρετανού μονάρχη καθώς κανείς δεν είχε φτάσει να βασιλεύει για τόσο πολλά χρόνια. Το πιο κοντινό χρονικό διάστημα, το είχε φτάσει η βασίλισσα Βικτώρια που βρέθηκε στο θρόνο για 63 χρόνια. 

Πηγή

Loader