Προειδοποίηση: Μισά από τα «κρυολογήματα» είναι Covid

Προειδοποίηση: Μισά από τα «κρυολογήματα» είναι Covid

Αυτό λένε οι επιστήμονες, αφού τα αθώα» συμπτώματα παραπλανούν

Εάν έχετε πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι Covid, προειδοποιούν Βρετανοί ερευνητές.

Η ομάδα μελέτης Zoe Covid παρακολουθεί την πανδημία χρησιμοποιώντας δεδομένα και σχόλια από το ευρύ κοινό και εκτιμά ότι οι μισοί από τους ανθρώπους με συμπτώματα κρυολογήματος έχουν στην πραγματικότητα κορονοϊό.

Περιγράφουν, μάλιστα, μια «έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, λόγω της νέας παραλλαγής Ομικρον.

Περίπου 144.000 άνθρωποι την ημέρα εκτιμάται ότι κολλάνε στη Βρετανία και μετά αισθάνονται αδιαθεσία.

Για τους περισσότερους, η Covid είναι μια ήπια ασθένεια. Μερικοί δεν έχουν καθόλου συμπτώματα. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει και πολύ σοβαρή ασθένεια σε μερικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Εάν έχετε συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, κάντε ένα τεστ Covid, λέει ο επικεφαλής επιστήμονας, καθηγητής Τιμ Σπέκτορ.

12232334
VIA ASSOCIATED PRESS

«Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια μόλυνση από την Ομικρον θα μοιάζει πολύ περισσότερο με το κοινό κρυολόγημα, ξεκινώντας με πονόλαιμο, καταρροή και πονοκέφαλο» προειδοποιεί.

Οι προκαταρκτικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η παραλλαγή Ομικρον είναι πιο ήπια, με λιγότερους ανθρώπους να νοσούν σοβαρά από ό,τι με άλλες παραλλαγές.

Ωστόσο, ένα τεράστιο κύμα λοιμώξεων εξακολουθεί να σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς και πολλοί γιατροί και νοσηλευτές θα νοσήσουν από την Covid.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα, αν έκαναν όλοι τεστ. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο λοιμώξεων που καταγράφηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) από την έναρξη της έρευνας και αντιστοιχεί στο 2,1% του πληθυσμού, ή 1 στα 45 άτομα.

Πηγή

Loader