Πρόσεξε από το zombieing τη νέα «μόδα» στις σχέσεις

Πρόσεξε από το zombieing τη νέα «μόδα» στις σχέσεις

Είναι χειρότερο από το ghosting

Τα ζόμπι ως έννοια δεν είναι καινούρια. Μάλιστα η πίστη στην ύπαρξή τους κρατάει από αρχαιοτάτων χρόνων, υπονοώντας παρουσίες απειλητικές που επιστρέφουν από τον κάτω κόσμο για να βασανίζουν τους ζωντανούς.

Στον κόσμο όμως του διαδικτύου «ζόμπι» λέγονται όσοι εξαφανίζονται άνευ λόγου και αφορμής και μια ωραία πρωία -μπορεί και νύχτα βέβαια- ξαναγυρνούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Με θράσος μάλιστα πετούν το μπαλάκι και ρωτούν επιδεικτικά: «Τι έγινες; Πού χάθηκες;». 

Φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ στον κόπο να εξηγήσουν τι συνέβη και έγιναν καπνός, ακόμα δε περισσότερο να ζητήσουν μια τυπική συγγνώμη. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια συνθήκη -αν όχι χειρότερη- απείρως πιο άβολη από το ghosting.

Αυτές οι καταστάσεις, που ανήκουν στα νέα dating trends, ονομάζονται zombieing, είναι εξαιρετικά τοξικές, δηλώνουν έλλειψη σεβασμού και δημιουργούν έναν κύκλο εμμονής από τον οποίο δύσκολα θα μπορέσετε να αποδράσετε αν δεν σκεφτείτε λογικά.

90000
Φώτο: Andrea Piacquadio

Καταρχάς ένας άνθρωπος εξαφανίζεται γιατί κάτι έχει συμβεί στη ζωή του και συνήθως αυτό το κάτι είναι ότι έχει γνωρίσει κάποιον άλλο που του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση ή τον ερωτεύτηκε. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας, δεν φταίτε εσείς γι’ αυτό, απλώς έτυχε. Και μάλιστα το πιθανότερο είναι πως το ίδιο ακριβώς αισθάνεστε κι εσείς. 

Τώρα ο λόγος που ξαναγυρνάει ένα τέτοιο άτομο, είναι επειδή έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και θέλει να επιβεβαιωθεί, επειδή βαριέται, επειδή έχει καιρό να κάνει σεξ ή απλώς από περιέργεια για να δει αν έχασε κάτι σημαντικό. Υπάρχει και μια λιγότερο ιδιοτελής στάση, αυτών που αισθάνονται ενοχές για τη συμπεριφορά τους, αλλά και πάλι εσείς τι φταίτε; ακόμα κι αν κι εσείς έχετε ανάγκη από φλερτ δεν προτιμάτε να το αναζητήσετε κάπου αλλού; Από ένα άτομο με το οποίο δεν έχετε κακά προηγούμενα και δεν σας έχει φερθεί άσχημα, για παράδειγμα;

Να ξέρετε πως τα ζόμπι ελάχιστα ενδιαφέρονται για τους άλλους και δεν υπάρχει περίπτωση να πληγωθούν αν τα απορρίψετε -σε περίπτωση δηλαδή που σας πιάσουν οι ευαισθησίες σας.

Πώς αντιμετωπίζονται; 

Ακριβώς όπως και στις ταινίες: κρατήστε τα σε απόσταση, από μακριά κι αγαπημένοι δηλαδή. Μην μπείτε σε συζητήσεις, μην ζητήσετε εξηγήσεις, γενικώς μην δώσετε τη δυνατότητα να ξεκινήσει οποιοσδήποτε διάλογος. Δεν είπαμε να είστε κι αγενείς -πείτε απλώς ένα γεια κι ένα αντίο αμέσως μετά δηλώνοντας σαφώς τις προθέσεις σας. 

Βέβαια, υπάρχει πάντα η περίπτωση κάποιος να έχει μια καλή δικαιολογία για την εξαφάνισή του. Αν επιλέξετε να την ακούσετε να είστε προσεκτικοί. Αν δε, αποφασίσετε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία, κάνετε το αλλά με σύνεση και κυρίως κρατώντας μικρό καλάθι.

Πηγή

Loader