Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος στη χρήση social media

Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος στη χρήση social media

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat

Στις δύο χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά της Ευρώπης η Κύπρος. Το 83% των Κυπρίων βρίσκεται στα social media.

Το 83% των Κυπρίων ήταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2023, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, η οποία αποκαλύπτει ότι το 59% των ατόμων στην ΕΕ χρησιμοποιούσαν social media τη χρονιά που μας πέρασε.

Οι χώρες με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής

Όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων στην ΕΕ που συμμετείχαν σε κοινωνικά δίκτυα, η Δανία ήταν η χώρα που ανέφερε το υψηλότερο ποσοστό με 91%, ακολουθούμενη από την Κύπρο με 83% και την Ουγγαρία με 81%.

Από την άλλη, τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής σε κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκαν από τη Γαλλία (44%), τη Γερμανία (49%) και την Ιταλία (53%).

Οι περιφέρειες της Δανίας ανέφεραν τα υψηλότερα ποσοστά στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ, η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα ήταν άνω του 50%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε 6 περιφέρειες της Δανίας: Midtjylland (93%), Hovedstaden (η περιφέρεια της πρωτεύουσας), Syddanmark (90%), Nordjylland και Sjælland (και οι δύο 89%).

Και άλλες περιφέρειες της ΕΕ ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης του διαδικτύου για κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όπως: Budapest (86%), Közép-Magyarország (85%), Pest (84%) και Flevoland (84%).

Loader