Racism Watch: Tα ψεσινά επεισόδια στο Πουρνάρα είναι αποτέλεσμα εξαθλίωσης και καταπίεσης

Racism Watch: Tα ψεσινά επεισόδια στο Πουρνάρα είναι αποτέλεσμα εξαθλίωσης και καταπίεσης

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση καθώς και φωτογραφίες που φανερώνουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Το Racism Watch παρακολουθεί με αγωνία τα τεκταινόμενα μέσα στο Πουρνάρα. Ψες υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ ανθρώπων, οι οποίοι εδώ και καιρό διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, περιφραγμένοι και συνωστισμένοι χωρίς την δυνατότητα προσωπικού χώρου, ταλαιπωρημένοι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

Οι εντάσεις και τα επεισόδια είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της άδικης καταπίεσης και της εξαθλίωσης που τους υποβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία. Καλούμε τον κόσμο να δει με ενσυναίσθηση την πηγή των εντάσεων, να κατανοήσει ότι αυτές οι εντάσεις δεν έχουν σχέση με χώρα προέλευσης ή κουλτούρας, αλλά με τις άθλιες υλικοτεχνικές συνθήκες και την άσχημη ψυχολογία, συνεπεία της κακουχίας.

Καλούμε τις Αρχές του κράτους να βρούν λύσεις, απελευθερώνοντας τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο στρατόπεδο Πουρνάρα, και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ενταχθούν στην κοινωνία, έστω προσωρινά μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους. Για αρχή, μπορούν άμεσα να απελευθερωθούν όσοι έχουν ήδη συγγενείς ή φίλους και χώρο να μείνουν έξω από το στρατόπεδο Πουρνάρα.

Φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε από τον χώρο φανερώνουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης:

Loader