Ρεκόρ τηλεθέασης για τον βασιλιά Κάρολο και το χριστουγεννιάτικό του μήνυμα

Ρεκόρ τηλεθέασης για τον βασιλιά Κάρολο και το χριστουγεννιάτικό του μήνυμα

10,6 εκατομμύρια τηλεθεατές το παρακολούθησαν

Ο βασιλιάς Κάρολος κατέρριψε ρεκόρ με το πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ως μονάρχης: το παρακολούθησαν περισσότεροι από ποτέ.

Συνολικά 10,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το μήνυμα του Καρόλου στο BBC One, BBC Two και το ITV. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για χριστουγεννιάτικο μήνυμα μονάρχη, τις δύο δεκαετίες που καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία. 

Επίσης, ήταν το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση τη φετινή ημέρα των Χριστουγέννων, στη Βρετανία. Κατά μέσο όρο 8,1 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν το μήνυμα του μονάρχη στο BBC One, 1,58 εκατ. συντονίστηκαν στο ITV και 929.000 το είδαν στο BBC Two. 

Στο μήνυμα διάρκειας 8 λεπτών από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο Ουίνδσορ, ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στον θάνατο της μητέρας του, Ελισάβετ, αλλά και στην κρίση του κόστους διαβίωσης, που μαστίζει τη Βρετανία. 

Το BBC κυριάρχησε στην τηλεθέαση την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς μετέδωσε επτά από τα δέκα κορυφαία προγράμματα. Στη δεύτερη θέση ήταν το Strictly Come Dancing Christmas Special με 5,4 εκατ. τηλεθεατές. 

Loader