Το “Revenge Travel” είναι η νέα τάση στα ταξίδια

Το “Revenge Travel” είναι η νέα τάση στα ταξίδια

Τι σημαίνει αυτή η νέα τάση και η σχέση της με την πανδημία

Το “Revenge travel” είναι η νέα τάση στα ταξίδια και όπως ήταν αναμενόμενο ο όρος έχει τη βάση του στην πανδημία που μας ταλαιπώρησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα “ταξίδια εκδίκησης” όπως ονομάζονται, ξεκίνησαν για “εκδίκηση” στον κορωνοϊό το 2021, επέστρεψαν και αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται πια οι τουρίστες.

Οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, οι χώρες άνοιξαν ξανά τα σύνορα τους για τους τουρίστες και η τάση των “ταξιδιών εκδίκησης” επέστρεψε στα social media με το κοινό να ταξιδεύει ξανά. 

Διάβασε Επίσης: Έχεις σκύλο; Θα πληρώνεις ακριβά αν τον πας βόλτα χωρίς λουρί

Με τον όρο ταξίδια εκδίκησης (revenge travel) ο κλάδος του Τουρισμού αναφέρεται στη γενικότερη διάθεση του κόσμου για ταξίδια μετά την πανδημία και την παρατεταμένη καραντίνα και είναι λογικό να "ξενίζει" αρκετά, καθώς η εκδίκηση έχει μία αρνητική χροιά, η οποία φυσικά έρχεται σε αντίθεση με το χαρούμενο και ενθουσιώδες συναίσθημα που έχουν τόσοι πολλοί ταξιδιώτες όταν κάνουν τις πρώτες τους διακοπές, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό κάθε χώρας, μετά από δύο και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με άρθρο του CNN, η ιδέα του ταξιδιού εκδίκησης φαίνεται να έχει τις βάσεις της στην αγάπη για τα ταξίδια, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν αποδράσεις και σημαντικά ταξίδια κυρίως σε μακρινούς προορισμούς λόγω της Covid-19.

"Το ταξίδι εκδίκησης είναι ένα trend των μέσων ενημέρωσης που ξεκίνησε το 2021, όταν ο κόσμος άρχισε να ξανανοίγει και οι άνθρωποι αποφάσισαν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο", λέει η Erika Richter, αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA).

Διάβασε Επίσης: Δωρεάν ξεναγήσεις στα Μουσεία της Λευκωσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Όπως αναφέρει συνεχίζοντας "Είναι ένας άλλος τρόπος να πεις, 'η ζωή είναι μικρή. Θέλω να κλείσω αυτό το ταξίδι. Θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Θέλω να συνδεθώ με την ανθρωπότητα και με τη φύση. Θέλω να εξερευνήσω τον κόσμο και να αναζητήσω εμπειρίες που με κάνουν να νιώθω ζωντανός'".

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader