Το ΡΙΚ απαντά στις αντιδράσεις για το τραγούδι

Το ΡΙΚ απαντά στις αντιδράσεις για το τραγούδι

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΡΙΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΡΙΚ αναφορικά με τις αντιδράσεις για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision με τίτλο «El Diablo».

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΡΙΚ το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo».

Παράλληλα η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το ΡΙΚ ευελπιστεί πως το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι, νωρίτερα σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι τηλεφώνησαν στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, απειλώντας ότι θα βάλουν φωτιά λόγω του τραγουδιού. Η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση και προσπαθεί να εξακριβώσει ποιοι κρύβονται πίσω από τις απειλές.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΡΙΚ:

«Το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo». Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.»

Loader