Το ρύζι δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες οδηγίες της Apple για βρεγμένο τηλέφωνο

Το ρύζι δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες οδηγίες της Apple για βρεγμένο τηλέφωνο

Ίσως είναι αυτονόητο, αλλά μην προσπαθήσετε να στεγνώσετε το τηλέφωνό σας στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων

Να χυθεί νερό στο τηλέφωνο έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει ένα βασικό προϊόν του νοικοκυριού που το διαδίκτυο προτείνει με συνέπεια ότι θα τραβήξει αυτό το υγρό και θα εξοικονομήσει τηλέφωνα: το άψητο ρύζι.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις δημοφιλείς συμβουλές, η Apple, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι στην τεχνική υποστήριξη, συμβουλεύει ρητά να μην βάζετε το βρεγμένο τηλέφωνό σας σε μια σακούλα με ρύζι.

«Μην βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να καταστρέψουν το iPhone σας», αναφέρουν τα έγγραφα υποστήριξης της Apple.

Τα έγγραφα υποστήριξης που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από το Macworld αφορούν τεχνικά τι πρέπει να κάνετε όταν λαμβάνετε την ειδοποίηση ανίχνευσης υγρών στο iPhone σας. Δεν θέλουν απλώς να βάλουν στο κρεβάτι έναν μακροχρόνιο μύθο του Διαδικτύου.

Για το σκοπό αυτό, πρότειναν επίσης την αποφυγή χρήσης εξωτερικής πηγής θερμότητας, όπως πιστολάκι μαλλιών, ή πεπιεσμένου αέρα για την απομάκρυνση του υγρού. Επίσης, μην τοποθετείτε βαμβακερές μπατονέτες ή χαρτοπετσέτες στις θύρες φόρτισης.

Αντίθετα, η Apple προτείνει να χτυπάτε το τηλέφωνό σας στο χέρι σας με την υποδοχή στραμμένη προς τα κάτω. Σκεφτείτε το σαν να βγάζετε νερό από το αυτί σας μετά το κολύμπι. Στη συνέχεια, αφήστε το σε μια περιοχή με καλή ροή αέρα να στεγνώσει και περιμένετε 30 λεπτά πριν το φορτίσετε. Εάν η ειδοποίηση εξακολουθεί να εμφανίζεται, αφήστε το τηλέφωνο και απλώς περιμένετε. Μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να στεγνώσει πραγματικά. Αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης και επανασυνδέστε το εάν το τηλέφωνο είναι στεγνό αλλά εξακολουθεί να μην φορτίζει.

Για χρόνια, υποτίθεται ότι το ρύζι ήταν το πράγμα που θα στέγνωνε πιο γρήγορα τα υγρά ηλεκτρονικά. Είναι ένα ξηραντικό που οι άνθρωποι υπέθεσαν ότι θα έβγαζε επιπλέον υγρό. Το έκανα αφού αρνήθηκα πεισματικά να απενεργοποιήσω το iPhone μου κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της Taylor Swift με βροχή. Αλλά πιθανότατα ήταν ο χρόνος που αφιέρωσα χωρίς ρεύμα και από τα χέρια μου που βοήθησε το τηλέφωνό μου — ούτε ένα ντύνισμα στο ρύζι.

Το Verge έγραψε πολύ παλιά το 2015 ότι το άψητο ρύζι δεν ήταν πολύ απορροφητικό, επομένως ήταν κυρίως ο χρόνος που αφιερώθηκε στο στέγνωμα που είχε αποτέλεσμα. Και αφήνοντάς το σε μια σακούλα με ρύζι, συχνά κρατά τα τηλέφωνα μακριά από το οπτικό πεδίο, μακριά από το μυαλό, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπαίνουν στον πειρασμό να το ενεργοποιήσουν.

 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader