Σε αυτές τις χώρες οι γάτες αποτελούν κίνδυνο 

Σε αυτές τις χώρες οι γάτες αποτελούν κίνδυνο 

Βάζουν πυρκαγιές στα σπίτια 

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί στην Κορέα οι γάτες που προκαλούν αναφλέξεις. 

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στην Αμερική. Γάτες στην Κορέα ήταν υπεύθυνες για 107 πυρκαγιές από το Γενάρη του 2019 μέχρι το Νοέμβριο του 2021. Οι αρχές προειδοποίησαν όσους έχουν τα κατοικίδιά στο σπίτι τους δίνοντας τους συμβουλές για να προστατευτούν. 

Οι πυρκαγιές στο σπίτι είναι ο συνήθης λόγος που καλείται για να σώσει την κατάσταση ο American Red Cross (αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός) και οι συνεργάτες του. Είναι ο κύριος όγκος των 64.000 κλήσεων για πυρκαγιά που γίνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Εκτιμάται πως κάθε μέρα προκύπτει τουλάχιστον μία, ενώ οι συνολικές ζημιές έχουν ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τις 1000 από τις πυρκαγιές που ξεσπούν σε οικείες, κάθε χρόνο τις προκαλούν κατοικίδια, εν τούτοις δεν είχε προκύψει ποτέ σχετική προειδοποίηση. Την έκαναν οι Κορεάτες. 

Διάβασε Επίσης: Η Mj Rodriguez έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη τρανς ηθοποιός που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα 

Το Μητροπολιτικό Τμήμα Πυροσβεστικής και Καταστροφών της Σεούλ ενημέρωσε τον κόσμο πως θα ήταν χρήσιμο να προφυλάσσει την περιουσία του από τις γάτες του, καθώς τα λατρευτά αιλουροειδή ήταν υπεύθυνα για 107 πυρκαγιές από το Γενάρη του 2019 έως το Νοέμβριο του 2021. Διαπιστώθηκε πως είχαν ενεργοποιήσει ηλεκτρικές σόμπες, όπως έκαναν τα άλματα τους -και προσγειώνονταν σε touch screen. Στις μισές περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες δεν ήταν στο σπίτι, ενώ προέκυψαν και τέσσερις τραυματισμοί. 

Οι αρχές συνέστησαν τη χρήση καλυμμάτων πάνω στις συσκευές και την αφαίρεση των διακοπτών από τους φούρνους, με τους Αμερικανούς να το προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα και να εξηγούν ότι “τα κατοικίδια είναι γενικά περίεργα και επιδιώκουν να ερευνούν τις συσκευές μαγειρέματος, τα κεριά και τη φωτιά στο τζάκι. Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο σας δεν θα μείνει αφύλακτο, εφόσον καίει ακόμα φωτιά στο τζάκι και πως έχετε σβήσει επιμελώς οποιαδήποτε ανοιχτή πηγή θερμότητας, πριν φύγετε από το σπίτι. Αφαιρέστε τους διακόπτες από τη σόμπα και τους φούρνους (η εστία μαγειρέματος είναι η Νο1 συσκευή που εμπλέκεται στην ανάφλεξη από τα κατοικίδια), μην αφήνετε αναμμένα τα κεριά και περιορίστε σε συγκεκριμένους ασφαλείς χώρους τα νεαρά κατοικίδια, αν πρόκειται να φύγετε από το σπίτι”. 

Πηγή

Loader