Σε αυτό το πάρκο όλοι μπαίνουν σε κύκλο

Σε αυτό το πάρκο όλοι μπαίνουν σε κύκλο

Μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Domino Park για τη διασφάλιση της κοινωνικής απόστασης ανάμεσα στους πολίτες

Σε αυτό το πάρκο του Μπρούκλιν, η κοινωνική απόσταση τηρείται με κύκλους στο γρασίδι.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να διασφαλιστεί η κοινωνική απόσταση, οι αρχές της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να ζωγραφίσουν λευκούς κύκλους στο γρασίδι του Domino Park στο Μπρούκλιν. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μπορούν να καταλάβουν με σαφήνεια σε ποιες ζώνες επιτρέπεται η κοινωνικοποίηση και σε ποιες θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγεται. Κατ'αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες μπορούν όχι μόνο να απολαύσουν τον ήλιο και να ξεκουραστούν, αλλά και να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις που χρειάζεται. 

 Ένα από τα πλέον ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάρκου είναι ο δρόμος που υπάρχει δίπλα, όπου αρκετοί πολίτες περπατούν ή κάνουν ποδήλατο και φυσικά μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό skyline του Μανχάταν. 

yur67

Το Domino Park άνοιξε για το κοινό το 2018 και είναι παραθαλάσσιο πάρκο, σχεδιασμένο από την James Corner Field Operations, ενώ η υλοποίησή του έγινε από την ομάδα Two Trees. 

Ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι οι περιορισμοί που ισχύουν στη Νέα Υόρκη όσον αφορά στην προστασία από τον κορωνοϊό, πρόκειται να χαλαρώσουν στα μέσα Ιουνίου, ενώ οι παραλίες και οι δημόσιες πισίνες θα παραμείνουν κλειστές. Εκτός αυτού, δήλωσε ότι η πρόσβαση σε πολυσύχναστες περιοχές και πάρκα, μεταξύ των οποίων και το Domino Park, θα είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα η επιτήρηση στις παραλίες θα είναι ενισχυμένη έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες υπακούουν στους κανόνες της κοινωνικής απόστασης. 

jku7

Τέλος, ο de Blasio επιβεβαίωσε ότι οι δείκτες για τον COVID-19 είναι θετικοί, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ελαφριά αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εισάγονται στα νοσοκομεία και των θετικών τεστ. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του John Hopkins University πάνω από 28.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη την επικράτεια της πολιτείας.  

ytjh67

 Πηγή

Loader