Σε «baby shower» οφείλεται η τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Σε «baby shower» οφείλεται η τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Αλλιώς, σε πάρτι αποκάλυψης φύλου ενός μωρού

Ο εορτασμός του χαρμόσυνου γεγονότος οδήγησε στην καταστροφή μιας έκτασης άνω των 7.000 στρεμάτων.

Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής ρίχνουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για το ξέσπασμα της τεράστιας πυρκαγιάς, που κατακαίει την Καλιφόρνια, σε πάρτι αποκάλυψης του φύλου ενός νεογέννητου παιδιού.

Ενας «πυροτεχνικός μηχανισμός που παράγει καπνό», που χρησιμοποιήθηκε στην εκδήλωση, πυροδότησε τη φωτιά στο Ελ Ντοράντο, η οποία έχει πλέον εξαπλωθεί σε 7.000 στρέμματα γης.

Πρόκειται για μία από τις δεκάδες πυρκαγιές σε ολόκληρη την πολιτεία.

ww

Η Καλιφόρνια αυτή τη στιγμή βιώνει ένα ρεκόρ θερμότητας, με το Λος Αντζελες να καταγράφει την υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία - ο υδράργυρος άγγιξε τους 49,4 βαθμούς Κελσίου.

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού χαρακτήρισε την Κυριακή ως «μία από τις πιο καυτές μέρες από τότε που ξεκίνησαν οι καιρικές καταγραφές σε μεγάλο μέρος της νοτιοδυτικής Καλιφόρνια».

fff
Τον περασμένο μήνα, το Εθνικό Πάρκο Death Valley στην Καλιφόρνια κατέγραψε θερμοκρασία 54,4 C - η οποία θα μπορούσε να είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά έχει κάψει περισσότερα από 73.000 στρέμματα και οι αρχές δήλωσαν ότι κανένα από τα μέτωπα δεν έχει περιοριστεί.

Ξεκίνησε περίπου στις 18:45 την Παρασκευή (τοπική ώρα) στο Εθνικό Δάσος της Σιέρα, μια περιοχή απόκρημνου εδάφους.

Τα ελικόπτερα διέσωσαν περισσότερους από 200 παγιδευμένους ανθρώπους εκ των οποίων περίπου 20 τραυματίστηκαν και φέρουν εγκαύματα.

tgh65

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πάρτι οφείλεται για την πρόκληση πυρκαγιάς. Τον Απρίλιο του 2017, ένα αντίστοιχο πάρτι αποκάλυψης φύλου στην Αριζόνα πυροδότησε μια πυρκαγιά διάρκειας μιας εβδομάδας που έκαψε 45.000 στρέμματα.

Ο πατέρας, Ντένις Ντικ, τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση για διάστημα πέντε ετών και δόθηκε εντολή να πληρώσει αποζημίωση άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Καλιφόρνια έχουν σημειωθεί σχεδόν 1.000 πυρκαγιές από τις 15 Αυγούστου, πολλές από τις οποίες ξεκίνησαν από κεραυνούς.

y5y6565

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε την Κυριακή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών.

Στις κομητείες αυτές, συμπεριλαμβάνονται το Φρέσνο, η Μαντέρα, η Μαριπόζα, το Σαν Μπερναντίνο, αλλά και Σαν Ντιέγκο.

Πηγή

Loader