Σε συναγερμό η Γαλλική Αστυνομία λόγω δεκάδων ακρωτηριασμών ζώων

Σε συναγερμό η Γαλλική Αστυνομία λόγω δεκάδων ακρωτηριασμών ζώων

Το ενδεχόμενο σατανιστικών τελετών μελετούν οι Αρχές

Ακρωτηριασμένα ζώα εντοπίζονται τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την γαλλική επικράτεια, ενώ οι Αρχές αναζητούν τους δράστες μέσα από έρευνες που πραγματοποιούν.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες αλόγων αλλά και γαϊδουριών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ζώα τους έπειτα από τις δεκάδες επιθέσεις που οδήγησαν στον θάνατο πολλά από αυτά.

Οι αξιωματικοί των Αρχών δεν έχουν ακόμα καταγράψει τα αίτια των δραστών, επισημαίνουν ωστόσο πως πιθανότατα σχετίζονται με σατανιστικές τελετές ή κάποια διαδικτυακή πρόκληση.

Μετά από ένα περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης ενός καταφυγίου ζώων στην Βουργουνδία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πληγές από μαχαίρι, αφού αντιμετώπισε δύο άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν στην περιουσία του και σκότωσαν δύο πόνι και ένα άλογο.

ytyewew

Ο επικεφαλής του, Νικολά Ντεματζάν, είπε ότι ξύπνησε από τον πανικό που προκάλεσαν δύο γουρούνια. Σηκώθηκε και αντιμετώπισε τους δύο δράστες με το μπαστούνι του.

«Δεν σκεφτόμουν ότι φοβόμουν εκείνη την ώρα, ανησυχούσα για τα ζώα. Τώρα όμως φοβάμαι πολύ», εξηγεί ο ίδιος. «Έστειλα έναν από τους σκύλους μας να τους κυνηγήσουν, όμως κατάφεραν να το σκάσουν. Διαπιστώσαμε ότι επιτέθηκαν σε δύο πόνι και ένα άλογο. Το ένα πόνι είχε αρκετά τραύματα από μαχαίρι, ένα εξ αυτών μήκους 50 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του. Το άλλο δεν είχε τόσο σοβαρά τραύματα, όμως είναι εξαιρετικά τρομαγμένο».

Ο Ντεμαζάν προσθέτει: «Δεν ξέρω γιατί, όμως ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν, αυτό είναι σίγουρο. Μοιάζει με κάποιου είδους τελετή. Το χωριό μας είναι εξαιρετικά ήσυχο. Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ».

Μετά από πολλές επιθέσεις τα ζώα βρίσκονται ακρωτηριασμένα, χωρίς αφτιά, μάτια ή πνεύμονες. Αρκετά από αυτά έχουν υποστεί βαρείς τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα.

 Πηγή

Loader