Σενεγάλη: Απέρριψαν αυστηρότερο νόμο για τις σχέσεις ανάμεσα στην ΛΟΑΚΤΙ + κοινότητα 

Σενεγάλη: Απέρριψαν αυστηρότερο νόμο για τις σχέσεις ανάμεσα στην ΛΟΑΚΤΙ + κοινότητα 

Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν η παράταση των ποινών φυλάκισης 

Όταν ένα ζευγάρι ομοφυλοφιλικό θέλει να κάνει σεξ τότε τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνια. 

Από την άλλη, η Γκάνα εξετάζει νόμο κατά των ομοφυλόφιλων όπου θα παρατείνει τις ποινές φυλάκισης και θα τους αναγκάσει να υποβληθούν σε «θεραπεία μετατροπής φύλου». 

Το ομοφυλοφιλικό σεξ τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών στη Σενεγάλη, όπου οι συλλήψεις και οι διώξεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με μια παγκόσμια ανασκόπηση του 2020 από τη Διεθνή Ένωση Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφιφυλόφιλων, Τρανς και Διαφυλικών (ILGA). 

Όμως, τον Δεκέμβριο, μια ομάδα βουλευτών συνέταξε ένα νέο νομοσχέδιο για την παράταση των ποινών φυλάκισης έως και 10 ετών και την ποινικοποίηση των δραστηριοτήτων ειδικά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ο ισχύων νόμος στοχεύει όποιον διαπράττει «πράξη κατά της φύσης» με άτομα του ίδιου φύλου. 

Διάβασε Επίσης: Πρόεδρος στην Νότιο Κορέα υποσχέθηκε στους πολίτες θεραπεία κατά της τριχόπτωσης εάν τον ψηφίσουν

Οι βουλευτές στο προεδρείο της εθνοσυνέλευσης, οι οποίοι αποφασίζουν ποια νομοσχέδια θα τεθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, απέρριψαν το προτεινόμενο νομοσχέδιο, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση. Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι αρκετά σαφής και οι κυρώσεις που προκύπτουν είναι αυστηρές, ανέφερε. 

Την ίδια ώρα η Γκάνα εξετάζει επίσης έναν νόμο κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που θα παρατείνει τις ποινές φυλάκισης και θα αναγκάσει ορισμένους να υποβληθούν σε «θεραπεία μετατροπής φύλου» που έχει σκοπό να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου. 

Πηγή

Loader