Σχολείο μαθαίνει στα κορίτσια πώς να αλλάζουν λάστιχο στο αυτοκίνητο

Σχολείο μαθαίνει στα κορίτσια πώς να αλλάζουν λάστιχο στο αυτοκίνητο

Με αυτό τον τρόπο σπάει τα στερεότυπα 

Φαίνεται πώς τα στερεοτυπικά κλισέ «ανδρικές δουλειές/γυναικείες δουλειές» ανήκουν πια στο παρελθόν ή θα έπρεπε τουλάχιστον.

Έτσι, ένα σχολείο θηλέων στο Σίδνεϋ αποφάσισε να σπάσει τα ταμπού και να διδάξει στις μαθήτριες της 11ης τάξης πώς να αλλάζουν τα λάστιχα ενός αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, το Stella Maris College δημιούργησε ένα ειδικό μάθημα όπου οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν να φροντίζουν σωστά ένα αυτοκίνητο και να κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες που αυτό χρειάζεται.

11111111

Τα νεαρά κορίτσια, λοιπόν, πήραν μερικά πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα από τους «Galmatic», που ειδικεύονται στο να βοηθούν γυναίκες να νιώθουν άνετα πίσω από το τιμόνι.

Η Eleni Mitakos κάνει workshops και online μαθήματα για τη συντήρηση του αυτοκινήτου εδώ και 13 χρόνια και διδάσκει 100.000 νέες γυναίκες τον χρόνο σε σχολεία σε όλη την πόλη.

22222222

Η βοηθός διευθυντή του σχολείου, Amy Smith, δήλωσε ότι όλοι κάτι πήραν από αυτό το μάθημα και ότι ήταν πολύ ωφέλιμο για τις νεαρές μαθήτριες.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μαθαίνουν ποτέ να αλλάζουν λάστιχο ή λάδια, οπότε σκοπός τους ήταν να τους δώσουν τη δυνατότητα να χειριστούν μόνες τους τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον, χωρίς να εξαρτώνται από τους άλλους.

Να είναι δυνατές, ανεξάρτητες νέες γυναίκες!

23323232234342342

Πηγή

Loader