Το Σίδνει πνίγεται στον καπνό

Το Σίδνει πνίγεται στον καπνό

Από φωτιές που μαίνονται στην περιοχή

Οι κάτοικοι στο Σίδνεϊ ξύπνησαν σε μια πόλη «πνιγμένη» από καπνό την Τρίτη, καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές στην περιοχή.   Ισχυροί άνεμοι έφεραν τον καπνό από τις πυρκαγιές στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα η ποιότητα του αέρα στην μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, να ξεπερνά συχνά τα όρια ασφαλείας.

Στα social media, οι ντόπιοι περιγράφουν το θολό ουρανό και την οσμή καπνού που έφτασε στα σπίτια τους. Kάποιοι αναφέρουν πως έχουν βήχα και σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μάσκα για να κυκλοφορήσουν.  

Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία εδώ και εβδομάδες αντιμετωπίζει μεγάλες πυρκαγιές στα περίχωρά της. Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ προειδοποιήθηκαν εκ νέου για σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη, καθώς οι θερμοκρασίες ανέβηκαν στους 37 βαθμούς στα δυτικά της πόλης.

Σε μέρη της πόλης έχουν καταγραφεί επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας οκτώ φορές υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα. Οι αξιωματούχοι  της υγειονομικής περίθαλψης συμβούλευαν τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση. Επίσης, μοιράζονταν οδηγοί πρώτων βοηθειών σχετικά με τον τρόπο βοήθειας για τους πάσχοντες από άσθμα και άλλους με αναπνευστικά προβλήματα.

Loader