Σοφία Νικολάου: Στην περίπτωση Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%

Σοφία Νικολάου: Στην περίπτωση Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του, πρόσθεσε

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου είπε πως στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%.

Μάλιστα, υπενθύμισε πως η Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες να απορρίψει το αίτημά του για διακοπή της έκτισης της ποινής του ενώ σύντομα θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο και για τα άλλα αιτήματά του.

Την ίδια ώρα, εξήγησε ότι το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομο να ικανοποιηθεί.

Ερωτηθείσα γιατί άλλοι καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν εκεί τις ποινές τους, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις τι επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο.

«Δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του» δήλωσε η κ. Νικολάου, συμπληρώνοντας πως κανένας δεν θέλει νεκρό τον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά η ζωή του είναι στα χέρια του και μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας.

Ερωτηθείσα για την υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα εξήγησε πως με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του.

Πηγή CNN Greece

Loader