Σοκ και οργή για τη Δήμητρα της Λέσβου

Σοκ και οργή για τη Δήμητρα της Λέσβου

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έγραψε ότι η σορός αναγνωρίστηκε από τον αδερφό της.

Συγγενείς της έχουν δώσει DNA προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση, με τις ελπίδες το πτώμα που βρίσκεται επί δύο μήνες σε νεκροτομείο, να μην είναι της Δήμητρας, να είναι πλέον λιγοστές.

Θλίψη αλλά και οργή για την ολιγωρία των Αρχών και τον κυριολεκτικά δολοφονικό πουριτανισμό μιας πατριαρχικής κοινωνίας προκαλεί η είδηση ότι η «Δήμητρα της Λέσβου» πιθανώς να είναι νεκρή, μετά από μη θεληματική παραμονή της σε ψυχιατρείο της Αθήνας. 

Η λύση του μυστηρίου είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σε ένα τροχαίο που έγινε πριν δύο μήνες και ο ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του στην άσφαλτο.

Για την εξαφάνιση είχε σημάνει Silver Alert όμως αρκετοί είναι πλέον οι φίλοι και γνωστοί που ισχυρίζονται ότι πτώμα που είναι στα αζήτητα στο νεκροτομείο ανήκει στη Δήμητρα.

fasfaf

Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμο Κουρούκλη, αναμένονται τα αποτέλεσμα του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε εγκαταλειφθεί σε τροχαίο.

«Λέμε ότι μπορεί να είναι ο Δημήτρης… Από τις 26 Μαΐου 2021, ημέρα της ενεργοποίησης του κοινωνικού συναγερμού μέχρι σήμερα δεχθήκαμε 3.742 κλήσεις αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν», ανέφερε.

Τι έγραψαν Γρηγόρης Βαλλιανάτος και Πάολα Ρεβενιώτη

Με ανάρτησή του στο Facebook χθες (10 Ιουνίου 2021) ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο 64χρονος είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη και η σορός του αναγνωρίστηκε από τον αδερφό του. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Το νεκρό από τη σύγκρουση και εγκατάλειψη στο δρόμο σώμα, αναγνωρίστηκε από τον αδελφό της. Ο αδελφός της αναγνώρισε νεκρό, το σώμα που δεν αναγνώρισε ποτέ ζωντανό. Δημήτρη την έλεγαν, έκαναν μια ζωή λάθος το φύλο. Όλα έγιναν για να αναγνωριστεί το φύλο μόνο όταν το σώμα παρέδωσε…RIP Δημητράκη».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πτώμα ανήκει σε άτομο ηλικίας 65 -70 ετών, θύμα τροχαίου που συνέβη λίγες ημέρες αφότου η Δημήτρη εγκατέλειψε το Δρομοκαϊτειο -όπου βρισκόταν σε ακούσιο εγκλεισμό- και παραδόθηκε στις Αρχές μόνο όταν, ενάμιση μήνα μετά την εξαφάνιση, επέτρεψε η ΓΑΔΑ να εκδοθεί σήμα από το Silver Alert.

 

Σε δική της ανάρτησή η Πάολα Ρεβενιώτη σχολιάζει την τραγική είδηση γράφοντας: «Δυστυχώς η κοινωνία μάλλον τα κατάφερε να εξοντώσει την Δήμητρα. Είμαι πολύ συντετριμμένη αν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο διοικητής του Silver alert, σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από την οικογένεια και για την ολιγωρία της αστυνομίας για την τύχη αυτού του γλυκύτατου ανθρώπου. Δεν μπορώ να συνέλθω από την στεναχώρια μου».

«Και έτσι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών θα βάλει ο αδελφός της τα γυναικεία φορέματα που αγαπούσε η Δήμητρα και τα αγόραζε από ένα ιταλικό περιοδικό, θα ξεκολλήσει και τον γυμνό Ιησού από τον τοίχο του σπιτιού της που αγαπούσε πολύ, το χωριό θα βυθιστεί για λίγο στην ενοχή του, θα αναλογιστούν μερικοί πώς φέρθηκαν σε έναν συχωριανό τους που γνώριζαν από μικρό παιδί, σίγουρα θα πάνε στην κηδεία, και η σακούλα σκουπιδιών με τα ρούχα τα γυναικεία θα καταλήξει στην χωματερή, όπως και η ζωή της.

Και το σπίτι της που είναι στο κέντρο του χωριού από το άλλο καλοκαίρι θα δέχεται τουρίστες σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Aλλά εμείς οι ξένοι θα την θυμόμαστε σαν τον πληγωμένο άγγελο που καθότανε κάτω από τον ήλιο στην εκκλησια της Παναγιας της Γοργόνας» γράφει σε χθεσινοβραδινή της ανάρτηση η Πάολα.

Ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τη Δήμητρα από τη Tzeli Hadjidimitriou:

Το χρονικό των ενεργειών

Στις 29 Μαΐου αποφάσισα, επεσήμανε ο Γεράριμος Κουρούκλης, να στείλουμε μια επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ζητούσαμε την συνδρομή τους προκειμένου να δοθεί εντολή για να ελεγχθούν τα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας καθόσον συνήθως αυτές αδιαφορούν και πολλές φορές δυστροπούν να συνεργασθούν με την υπηρεσία Silver Alert και αγνοούν τους κοινωνικούς συναγερμούς που κοινοποιούμε σε κάθε εξαφάνιση, με αποτέλεσμα να χάνουν την ζωή τους άνθρωποι μέσα σε νοσοκομεία την ώρα που οι συγγενείς τους αναζητούν με κοινωνικό συναγερμό ή ακόμη και να ενταφιάζονται ως αγνώστων στοιχείων.

Στις 30 Μαΐου στείλαμε την επιστολή μαζί με την ενημέρωση και την μακέτα με τις πληροφορίες για τον Δημήτρη. Παραλήπτες οι Βασίλης Κικίλιας Υπουργός υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης Αναπληρωτής Υπουργός υγείας και Ζωή Ράπτη Υφυπουργός υγείας

Στις 31 Μαΐου 2021 ενημερωθήκαμε με έγγραφο από το «Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας» ότι το αίτημα μας κοινοποιήθηκε στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στο Γραφείο του Διοικητού και στο ΚΕΠΥΚΑ. Με τη σειρά τους ενημέρωσαν όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής και το ΕΚΑΒ. Να σημειωθεί ότι όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες ζήτησαν από τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ να αποστείλουν ενημέρωση με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην υπηρεσία Silver Alert.

Την 3η Ιουνίου ενημερωθήκαμε, πρόσθεσε ο κ. Κουρούκλης, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής, ζήτησε από τον αδερφό της Δημήτρη να δώσει και δείγμα DNA προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση με θύμα τροχαίου που έγινε στις 9 Απριλίου στο Δέλτα Φαλήρου. Του επέδειξαν επίσης φωτογραφίες του θύματος από το τροχαίο για να κάνει αναγνώριση. Εμείς εντοπίσαμε δημοσίευμα που αναφερόταν σε τροχαίο με εγκατάλειψη και θύμα ένα πεζό στις 17 Απριλίου. Από το Α.Τ. Καλλονής μας ενημέρωσαν ότι της υπόθεσης επιλαμβάνεται η τροχαία Καλλιθέας Αττικής. Σε επικοινωνία που είχαμε με την Τροχαία Καλλιθέας μας επιβεβαίωσαν την ημερομηνία του τροχαίου (9 Απριλίου 2021) δεν μας ενημέρωσαν όμως ούτε σε ποιο Νοσοκομείο είναι η σορός από το τροχαίο, ούτε μας έδωσαν άλλες πληροφορίες με τον ισχυρισμό ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία γιατί πρόκειται περί θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη.

Στις 7 Ιουνίου με νέο έγγραφο μας προς το «Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας» ζητάμε να ζητήσει εμφανισθεί το Νοσοκομείο που είχε την σορό όλο αυτό το διάστημα μέχρι την 1η Ιουνίου και επίσης το ΕΚΑΒ να απαντήσει σε ποιο Νοσοκομείο διακόμισε το θύμα του τροχαίου της 9ης Απριλίου.

γσγσγσ

Loader