SOS για δημόσιο νηπιαγωγείο της Λευκωσίας

SOS για δημόσιο νηπιαγωγείο της Λευκωσίας

Ακατάλληλη και επικίνδυνη η αυλή

Φανερά αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι οι γονείς του Δημόσιου Νηπιαγωγείου «Εθνάρχη Μακαρίου», πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία έξω από το σχολείου, με σκοπό να αναληφθούν ευθύνες και να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Σε δηλώσεις της η Αντρη Κυπριανού,  Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Δημόσιου Νηπιαγωγείου «Εθνάρχη Μακαρίου» ανέφερε πως είναι μεγάλη η  αγανάκτηση από πλευράς όλων των γονέων για την ακαταλληλότητα της αυλής του σχολείου.

«Είναι επικίνδυνη, τα παιδιά μας κινδυνεύουν καθημερινά να χτυπήσουν. Ανέφερε συγκεκριμένα. Έχουμε κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες για ανακατασκευή της με πρότυπα ασφαλείας. Από πλευράς αρμοδίων, καταγγέλλει, μας έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις οι οποίες παρέμειναν μόνο λόγια».

Ζητούμε άμεσα κάποια λύση, κατέληξε

Ημιτελές πλακόστρωτο, σίδερα να εξέχουν από παλιές περιφράξεις, μισοκατεστραμμένη περίφραξη, σπασμένα παιχνίδια, μη-προσβάσιμη αμμοδόχος είναι η εικόνα της αυλής όπως την περιγράφει ο Χρύσανθος Ζαννέτου, μέλος συνδέσμου Γονέων του σχολείου.

«Το σχολείο παρουσιάζει φοβερά κενά και αδυναμίες, ανέφερε ο κ. Ζαννέτου. «Έχουμε δεχτεί πολλές υποσχέσεις, εξήγησε. Τα τελευταία δύο χρόνια ο σύνδεσμος προέβη σε πάρα πολλές ενέργειες, ωστόσο η σχολική εφορία καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας υπόσχονται ότι θα διορθωθεί αυτή η κατάσταση, όμως η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει»

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αυλή, συμπλήρωσε την οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά. «Κάθε διάλειμμα οι δασκάλες του σχολείου πρέπει να τρέχουν πίσω από τα παιδιά για να τα περιορίσουν σε ένα μόνο μικρό σημείο, προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί», συνέχισε ο ίδιος.

Οι γονείς, οργανωμένα καλούν τους αρμόδιους να δώσουν άμεσα λύση, πριν να είναι πολύ αργά, όπως είπαν.

Loader