Στη φήμη ότι το 360 στη Λευκωσία... γέρνει απαντά η εταιρεία

Στη φήμη ότι το 360 στη Λευκωσία... γέρνει απαντά η εταιρεία

Διαψεύδει τη φήμη η ιδιοκτήτρια εταιρεία επικαλούμενη μελέτη

Φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, κυρίως στην επαρχία Λευκωσίας, υποστηρίζουν ότι το κτίριο 360 στο κέντρο της πόλης έχει πάρει... κλίση. 

Στις φήμες αυτές απαντά η εταιρεία Hyperstatic Engineering Design και ο πολιτικός μηχανικός κ. Άντρος Αχιλλέως τονίζοντας ότι πριν από την ανέγερση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε εδαφολογική μελέτη.

Η ανακοίνωση:

«Πλήρως στέρεο και ανθεκτικό σε κάθε ακραίο φαινόμενο το κτήριο 360

- Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με βάση όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και ευρωκώδικες για την μελέτη κτηριακών έργων

Με την αυστηρή τήρηση όλων των ευρωπαϊκών κανονισμών και προδιαγραφών, έχει γίνει η στατική και αντισεισμική μελέτη του κτηρίου 360 στο κέντρο της Λευκωσίας, γεγονός που το καθιστά πλήρως στέρεο και ανθεκτικό σε κάθε ακραίο καιρικό ή φυσικό φαινόμενο.

Αυτό τονίζει η εταιρεία Hyperstatic Engineering Design, που ανέλαβε τη στατική και αντισεισμική μελέτη και τη θεμελίωση του κτηρίου 360 χαρακτηρίζοντας ως ανεύθυνες και κακόβουλες τις διάφορες φήμες ότι το κτήριο πήρε κλίση ή κοινώς έγειρε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Hyperstatic Engineering Design, είναι από τις πιο έμπειρες εταιρείες στις στατικές και αντισεισμικές μελέτες πολυάριθμων δημοσίων και ιδιωτικών έργων καθώς και ψηλών κτηρίων (πύργων) στην Κύπρο, αφού μετρά ήδη ένα αρκετά μεγάλο αριθμό μελετών στο ενεργητικό της.

Σύμφωνα με την εταιρεία πριν την ανέγερση του κτηρίου 360 έγινε εδαφολογική μελέτη βάθους 50 μέτρων για να διαπιστωθούν τα μηχανικά χαρακτηριστικά του υπεδάφους για σκοπούς θεμελίωσης και αντιστήριξης των πρανών κατά την διάρκεια εκσκαφής των τριών υπογείων. Η μελέτη θεμελίωσης του κτηρίου βασίστηκε στα δεδομένα της γεωλογικής έρευνας που εκπονήθηκε από την Geoinvest Ltd. Επιπλέον εκπονήθηκε έλεγχος ανεμοπίεσης (wind tunnel testing) στην Αγγλία από την εταιρεία BMT Fluid Mechanics η οποία είναι εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα.

Στη θεμελίωση, τοποθετήθηκαν 90 πάσσαλοι διαμέτρου 1.5 μέτρων που συνδέονται με την γενική κοιτόστρωση (πλάκα θεμελίωσης) πάχους 5 μέτρων.

Η εταιρεία Hyperstatic Engineering Design και εγώ προσωπικά, διαβεβαιώνω ότι ουδεμία απόκλιση από την καθετότητα του κτηρίου δεν υπάρχει και ουδέποτε θα υπάρξει».

Πηγή 

Loader