Στη φυλακή o fake οδοντίατρος της Λευκωσίας

Στη φυλακή o fake οδοντίατρος της Λευκωσίας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης (26/02), άνδρας ο οποίος παρίστανε για καιρό τον οδοντίατρο, χωρίς πτυχία

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση βρέθηκε και η γυναίκα του ένοχου αλλά και η εταιρεία που διατηρούσαν, η οποία όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, εξασφάλισε από τις παράνομες ενέργειες του ενόχου, το ποσό των 57,320 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση, η σύζυγος του ενόχου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε με τον κατηγορούμενο να παραδέχθηκε δεκατρείς από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ως εκ τούτου κρίθηκε ένοχος, ενώ απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο, επέβαλε ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων στον κατηγορούμενο, ποινές οι οποίες θα συντρέχουν, ενώ στην εταιρεία του, η οποία κρίθηκε επίσης ένοχη με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επιβλήθηκε πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ.

Fake οδοντίατρος για 7 χρόνια

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην δικαστική διαδικασία, ο κατηγορούμενος παρίστανε τον οδοντίατρο από τις 30/4/11 μέχρι και της 18/9/18, χωρίς ωστόσο να κατέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ άλλων πτυχίο του επαγγέλματος και σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει την εγγραφή του στο οικείο μητρώο του Οδοντιατρικού Συμβουλίου Κύπρου.

Με βάση την παράνομη άσκηση του πιο πάνω επαγγέλματος, μέσω της εταιρείας του, ο κατηγορούμενος κατάφερε από την 1/1/09 μέχρι τις 17/9/2018να λάβει το ποσό των 57,320 ευρώ.

Κατά την έρευνα της υπόθεσης, διαπιστώθηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος στις 19/09/12 είχε καταθέσει στο Οδοντιατρικό Συμβούλιο διάφορα πιστοποιητικά, τα οποία φέρονταν ως πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών, για να εγγραφεί ως οδοντίατρος, οι οποίοι όμως δεν έγιναν αποδεκτοί από το Συμβούλιο και του ζητήθηκε να προσκομίσει πιστοποιητικά ισοτιμίας και αντιστοιχίας των συγκεκριμένων πτυχίων από το ΚΥΣΑΤΣ, χωρίς όμως να το πράξει.

Τα πιο πάνω διαβεβαίωσαν και οι ρώσικες αρχές, στις οποίες απευθύνθηκε η Αστυνομία Κύπρου, οι οποίες ανέφεραν ότι το εν λόγω πρόσωπο ουδέποτε δεν έχει αποφοιτήσει από πανεπιστήμια της χώρας

Loader