Στη Κίνα θα κτίσουν νοσοκομείο σε 5 μέρες λόγω Κοροναϊού

Στη Κίνα θα κτίσουν νοσοκομείο σε 5 μέρες λόγω Κοροναϊού

Κίνα: Τη στιγμή που οι θάνατοι καθώς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κοροναϊό στην Κίνα αυξάνονται συνεχώς, η χώρα προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να τον περιορίσει, έτσι οι αρχές αποφάσισαν να χτίσουν ένα νοσοκομείο στην πόλη Γουχάν.


Η Κίνα σκοπεύει να χτίσει ένα νέο νοσοκομείο χιλίων κλινών στην πόλη Γουχάν, της επαρχίας Χουμπέι όπου και βρίσκεται το επίκεντρο του κοροναϊού στο στυλ ενός αντίστοιχου που είχε κατασκευαστεί στο Πεκίνο πριν 17 χρόνια στο πλαίσιο της επιδημίας SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο).

Ήδη μηχανήματα έχουν ξεκινήσει τις εργασίες στις οποίες συμμετέχουν 35 εκσκαφείς και 10 μπουλντόζες, οι οποίες έφτασαν στην περιοχή την Πέμπτη και ο στόχος είναι μέχρι τη Δευτέρα να έχει ολοκληρωθεί.


ΣΧΕΤΙΚΟ: Έφτασε στην Ευρώπη ο κοροναϊός


«Ο στόχος της συγκεκριμένης κατασκευής είναι να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης που παρατηρείται στις υπάρχουσες ιατρικές υποδομές».

«Επειδή πρόκειται για προκατασκευασμένα κτήρια δεν θα χτιστεί μόνο γρήγορα αλλά επίσης δεν θα κοστίσει και ακριβά», δήλωσε ένας αξιωματούχος στην Changjiang Daily.

 

Στους 26 οι νεκροί – 880 επιβεβαιωμένα περιστατικά

Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό έχει αυξηθεί κατά 20 φορές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και έχουν επιβεβαιωθεί 880 κρούσματα.

Πλέον οι πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα έχουν αυξηθεί τουλάχιστον σε 10, έχοντας απομονώσει περίπου 33 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο κοροναϊός έχει επεκταθεί πλέον σε περίπου 30 επαρχίες της Κίνας περιλαμβάνοντας και μεγάλες πόλεις της χώρας όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη.

Επίσης επιβεβαιώθηκαν και οι πρώτοι δύο θάνατοι εκτός της επαρχίας Χουμπέι.

Πρόκειται για έναν 80χρονο άνδρα από τη βόρεια επαρχία Χεμπέι, ο οποίος επέστρεψε μετά από δύο μήνες στη Γουχάν, ενώ και η βορειοανατολική επαρχία Χέιλονγκγιανγκ επιβεβαίωσε ένα θάνατο. 1

Κλείνουν ΜΜΜ και αξιοθέατα

Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν αναστολή των μέσων μεταφοράς, ενώ σε ορισμένες πόλεις έχουν κλείσει και δημόσιους χώρους όπως τουριστικά αξιοθέατα αλλά και σινεμά.

Η Walt Disney ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τη Ντίσνεϊλαντ της Σανγκάης, που συνήθως είναι γεμάτο κόσμο στη διάρκεια των επταήμερων διακοπών για το κινεζικό νέο έτος, από αύριο Σάββατο σε μια προσπάθεια να μην επεκταθεί ο ιός. Συνολικά 10 πόλεις στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας Ακόμα έχουν αναστείλει την κυκλοφορία κάποιων μέσων μεταφοράς, σύμφωνα με την Hubei Daily. Τα λεωφορεία στις πόλεις Τσίμπι, Σιαντάο, Ζιγιάνγκ, Κιανγιάνγκ, Σιανίνγκ, Χουανγκσί και Ένσι έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν. Στην Έζου έχει ανασταλεί και η κυκλοφορία των τρένων.

Στην πόλη Ζιγιάνγκ είναι κλειστοί όλοι οι δημόσιοι χώροι εκτός των νοσοκομείων, των σούπερ μάρκετ, των λαϊκών αγορών, των βενζινάδικων και των φαρμακείων. 2

Κάποιοι διάσημοι ναοί της Κίνας επίσης έχουν κλείσει. Η Χαϊκού, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαϊνάν, έχει κλείσει όλα τα τουριστικά και πολιτιστικά κέντρα, όπως βιβλιοθήκες και μουσεία.

Στο Πεκίνο έχουν απαγορευθεί οι μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ έχει κλείσει και η Απαγορευμένη Πόλη.

Πού έχουν υπάρξει κρούσματα εκτός Κίνας

Κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και τις ΗΠΑ.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε άλλα δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού, μία ημέρα αφού εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου που προερχόταν από την Κίνα. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως περιμένει περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα λόγω των πολλών ανθρώπων που ταξιδεύουν εκεί από την Κίνα, όπου ο ιός έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 25 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 830. Η Σιγκαπούρη έχει αυτή τη στιγμή τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο μέχρι πρότινος άγνωστος ιός για τον οποίο δεν υπάρχει θεραπεία και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς οι γνώσεις των επιστημόνων για αυτόν είναι περιορισμένες. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουν πόσο ακριβώς θανατηφόρος είναι και πόσο εύκολα μεταδίδεται. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και βήχα.

Πηγή


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα μπορούσε να κάνει ένας Κύπριος στην Κίνα;


 

Loader