Στο Ζύγι προγραμμάτιζαν θεία κοινωνία για το Πάσχα

Στο Ζύγι προγραμμάτιζαν θεία κοινωνία για το Πάσχα

Στο παρατσάκ γλυτώσαμε νέα εστία κρουσμάτων

Το γραφικό ψαροχώρι του Ζυγίου είχε απασχολήσει ξανά την ειδησεογραφία στο πρόσφατο παρελθόν, όταν οργανωμένα οι κάτοικοι αντιδρούσαν με πάθος στη φιλοξενία παιδιών προσφύγων.

Σήμερα και αφού βρισκόμαστε στη δε ξέρουμε και εμείς ποια μέρα πανδημίας στην Κύπρο, αφού έχουμε σχεδόν όλοι ακούσει και κατανοήσει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις ειδικών για την ανάγκη του κοινωνικού περιορισμού και αφού γιατροί έκαναν επανειλλημένα και όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται πως η θεία κοινωνία ΕΙΝΑΙ φοβερά επικίνδυνη για μετάδοση του ιού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου καλούσε μέχρι πριν από λίγο τους πιστούς χωριανούς σε θεία κοινωνία ενόψει Πάσχα.

Ας μην τους αδικούμε όμως εντελώς! Θα κοινωνούσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου, τηρώντας την αναγκαία απόσταση μεταξύ τους! Η κοινωνία όμως ήταν οκέι!

Η κοινοτάρχισα και άλλα μέλη της κοινότητας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα περνούσαν ΑΠΟ ΟΛΑ τα σπίτια του χωριού για να τους παραδώσουν το Άγιο Φως.

γαγαγα

Ευτυχώς, μετά από την αναγκαία και αναμενόμενη κατακραυγή στα σόσιαλ, το Κοινοτικό Συμβούλιο δεήθηκε να ακυρώσει τα οργανωμένα πασχαλινά gatherings, αντιλαμβανόμενο, έστω και την υστάτη, πως αυτό αποτελούσε ξεκάθαρη παραβίαση των διαταγμάτων και επικίνδυνη ανυπακοή στις ρητές οδηγίων γιατρών.

Mετά από σχετική ενημέρωση που είχε από την Αστυνομία, η κοινότητα συμμορφώθηκε. Φτηνά τη γλυτώσαμε με νέα εστία κρουσμάτων.

Loader