Στον Γενικό Εισαγγελέα οι υπογραφές πολιτών για τον Αρχιεπίσκοπο

Στον Γενικό Εισαγγελέα οι υπογραφές πολιτών για τον Αρχιεπίσκοπο

2234 πολίτες ζήτησαν μέσω AVAAZ έρευνα εναντίον του

Ολοκληρώθηκε σήμερα, η διαδικτυακή ψηφοφορία πολιτών με αίτημα τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του Αρχιεπισκόπου από το Γενικό Εισαγγελέα.

Η εκστρατεία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, υπογράφεται από 2234 πολίτες και αίτημα των πολιτών είναι η διεξαγωγή έρευνας για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων διαφθοράς από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Στο κείμενο που παραδίδεται σήμερα στον Κώστα Κληρίδη αναφέρεται ότι «oι ισχυρισμοί για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στο Μαλαισιανό Jho Taek Low, πράξη και ενέργεια που δημόσια παραδέκτηκε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημόσιες δηλώσεις του, χρήζουν διερεύνησης. Οι ισχυρισμοί πως ο ενδιαφερόμενος  Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ υπέρ της Αρχιεπισκοπής, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β επιβεβαίωσε δημόσια πως παρέλαβε και πως ο Jho Taek Low εξέδωσε επίσης δεύτερη επιταγή υπέρ της Αρχιεπισκοπής για 10.000 ευρώ, χρήζουν διερεύνησης».

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, καλείται «να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς Κεφ. 161 και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος του 2000 (Ν. 23(III)/2000), όπως επίσης άλλης συναφούς νομοθεσίας. Επισημαίνουμε συγκεκριμένα πως πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ενδεχόμενα συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που ορίζονται στο άρθρο 12, του νόμου Ν. 23(III)/2000 ως «Εμπορία Επηρεασμού», στο αγγλικό πρωτότυπο “Trading in Influence” και σε άλλη νομοθεσία ως αποδοχή προϊόντος παράνομων ενεργειών».

Loader