Στους 19 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Στους 19 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Συνολικά 19 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

 

Από τους 19 ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19, ένα άτομο βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

Η γενική κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 53 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες εβδομάδες, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς η Κύπρος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Tο περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ενημέρωση από την επιδημιολογική ομάδα, και ακολούθως ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα.

Εκτιμάται ότι ο εφησυχασμός από τους πολίτες και η μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, οδήγησε στην αύξηση των αλυσίδων μετάδοσης. Δεδομένου ότι πλέον ο κάθε πολίτης μπορεί να διακινείται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, αυτόματα αυτό σημαίνει πως αυξάνονται και οι στενές επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος. 

Η ομάδα της ιχνηλάτησης βρίσκεται στα όριά της. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την περασμένη Παρασκευή πως από τα 104 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Πέμπτης, προέκυψαν 2500 στενές επαφές, αριθμός που είναι ανησυχητικός.

ΚΥΠΕ

Loader