Το supergirl που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision

Το supergirl που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision

Η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Supergirl» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 16 Μαΐου 2020

Η επιτροπή έργου της ΕΡΤ επέλεξε την 18χρονη ερμηνεύτρια και το τραγούδι της «Supergirl» ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις.

Τη μουσική της ελληνικής συμμετοχής έχουν συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade, ενώ οι στίχοι αποτελούν έμπνευση των ίδιων και της Sharon Vaughn. Την σκηνική επιμέλεια της Στεφανίας στον διαγωνισμό θα αναλάβει ο έμπειρος στο είδος του Φωκάς Ευαγγελινός.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον β’ ημιτελικό την Πέμπτη 14 Μαΐου, ενώ η Κύπρος στον πρώτο την Τρίτη 12 Μαΐου.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια.

gsgsgs

Ο χώρος της Eurovision δεν είναι άγνωστος για την 18χρονη, καθώς το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018, ενώ στο κανάλι της στο YouTube ανέβαζε δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around».

Πέρα από τη μουσική η 18χρονη Στεφανία ασχολήθηκε και με την υποκριτική έχοντας πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στα μουσικά βραβεία του MAD πέρυσι το καλοκαίρι.

hjkjhjhkjhk

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο 23χρονος ελληνοαμερικανός, Sandro Nicolas, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το τραγούδι με το οποίο θα ταξιδέψει στην Ολλανδία.

Παρολ’ αυτά, σήμερα έγινε γνωστό ότι καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή της κυπριακής συμμετοχής ανέλαβε ο Marvin Dietmann, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χορογράφους και σκηνοθέτες, με σπουδές στο Ωδείο Μπαλέτου αλλά και στο Performing Act Studios της Βιέννης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΡΙΚ, η πρώτη επαφή του Dietmann με την Eurovision έγινε το 2011 όταν εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Αυστριακής συμμετοχής. Το 2014 έβαλε την υπογραφή του στο θρίαμβο της Conchita Wurst στο νικητήριο «Rise like a phoenix» ενώ από το 2015 μέχρι και το 2018 εκτελούσε χρέη «stage director» του διαγωνισμού. To 2019 ήταν ο επικεφαλής και σκηνοθέτης του Viewing Room.

Loader