Surf Lakes: Η πισίνα όπου κάθε σέρφερ θα ήθελε να δοκιμαστεί

Surf Lakes: Η πισίνα όπου κάθε σέρφερ θα ήθελε να δοκιμαστεί

Mε πέντε διαφορετικούς τύπους κύματος

Tο Surf Lakes είναι η μεγαλύτερη πισίνα με κύμα στον κόσμο και βρίσκεται στην Αυστραλία. 

Ο λόγος που είναι ιδιαίτερα γνωστή οφείλεται στο ότι έχει πέντε διαφορετικούς τύπους κύματος, πράγμα που την καθιστά ιδανικό μέρος για surfers. H πισίνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγει πάνω από 2.000 κύματα την ώρα και προσαρμόζεται σε σημεία ανάλογα με τις δεξιότητες του εκάστοτε surfer.

H τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί στο Surf Lakes μιμείται κατά κάποιον τρόπο τα τεράστια κύματα που συναντά κανείς στους ωκεανούς, τα οποία σκάνε είτε ανά δύο είτε ανά έξι.   

gfby

Ο τρόπος με τον οποίο πηγάζουν τα κύματα προκύπτει από μια μεγάλη συσκευή που βρίσκεται στο κέντρο, η οποία παράγει διαφορετικού τύπου κύματα ανάλογα με το πού βρίσκεται ο κάθε surfer. Τα κύματα σκάνε είτε στην ακτή είτε μέσα σε υφάλους. Κάθε ύφαλος έχει διαφορετική περίμετρο έτσι ώστε να μπορεί να «διαχέεται» η ενέργεια του κύματος με διαφορετικές ταχύτητες, σχήματα και μεγέθη.   

Ο λόγος που το Surf Lakes είναι ο παράδεισος των σέρφερ οφείλεται στο ότι διαθέτει πέντε πίστες, ανάλογα με τις δεξιότητες του καθενός. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι αρχάριοι, οι οποίοι μαθαίνουν για αρχή να ισορροπούν πάνω στη σανίδα και να πηδάνε μικρά κύματα. Στη συνέχεια, προχωρώντας στο δεύτερο επίπεδο, σειρά έχουν οι σέρφερ που μαθαίνουν πώς να κάνουν στροφές στη σανίδα.  

tyju

Αφού αποκτήσουν αυτές τις βασικές δεξιότητες, έπειτα μεταβαίνουν στην πίστα των προχωρημένων, εκεί όπου η κλίση των κυμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερη και καλούνται να κάνουν εναέριους ελιγμούς. Τα δύο τελευταία επίπεδα, το τέταρτο και το πέμπτο, απευθύνονται κατά βάση σε επαγγελματίες, όπου το ύψος των κυμάτων μπορεί να ξεπερνά τα δύο μέτρα και διεξάγονται διαγωνισμοί ανάμεσα στους συμμετέχοντες.   

 

Πηγή

Loader