Συνάντηση τριών Επιταφίων στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας την Μεγάλη Παρασκευή

Συνάντηση τριών Επιταφίων στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας την Μεγάλη Παρασκευή

Φέτος το έθιμο της συνάντησης των Επιταφίων μετά από την περιφορά των Επιταφίων στην εντός των τειχών πόλη.

Ο Δήμος Λευκωσίας και οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Φανερωμένης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη και Αγίου Σάββα θα τηρήσουν και φέτος το έθιμο της συνάντησης των Επιταφίων μετά από την περιφορά των Επιταφίων στην εντός των τειχών πόλη.

Της περιφοράς των επιταφίων θα ηγούνται οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές επιτροπές των  ναών, συνοδευόμενοι από πολιτειακές, δημοτικές και στρατιωτικές αρχές και προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας και Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρίας και Πάσης Αφρικής εν Κύπρο, κ. Νικόδημου.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης θα μεταφέρει άγημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων και θα συνοδεύουν μέλη του 76ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου.  Κατά τη διάρκεια της περιφοράς, η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου θα αποδίδει Ύμνους.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη θα μεταφέρει το 40ον Σύστημα Προσκόπων με τη συνοδεία της μπάντας του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα θα συνοδεύει το 107ο Συστήμα Προσκόπων Λυκαβηττού και ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

Loader