Συνεχίζονται οι έρευνες για τα νεκρά φλαμίνγκο στη Λάρνακα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα νεκρά φλαμίνγκο στη Λάρνακα

Οι έρευνες συνεχίζονται σχετικά με τον θάνατο των 29 συνολικά φλαμίνγκο στη Λάρνακα με το Ταμείο Θήρας και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες. 

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Offsite και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μιχαηλίδη, ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης ανέφερε ότι "αναμένουμε τα δείγματα για να κάνουμε την έρευνά μας. Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για θάνατο από μόλυβδο, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες ημέρες".

Επιπλέον ο κ. Πίπης σημείωσε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα και αποκάλυψε ότι παρόμοια περιστατικά με νεκρά φλαμίνγκο εντοπίστηκαν στην Αλυκή Λάρνακας και πριν από αρκετά χρόνια. 

Ερωτηθείς εάν προκύπτει θέμα με το σκοπευτήριο που βρίσκονται στην περιοχή, ο κ. Πίπης είπε ότι "για να υπάρχουν σκάγια, πρέπει να υπάρχει σκοπευτήριο. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε εξονυχιστικά, ωστόσο το Κτηνιατρείο δεν είναι το μόνο αρμόδιο για το θέμα αυτό".


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση ο Γεάδης Γεάδη


O εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός μιλώντας στην ιστοσελίδα Offsite παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών φλαμίνγκο πρέπει να μας απασχολεί και ανέφερε ότι "η υπόθεση είναι μάλλον ξεκάθαρη ότι τα φλαμίνγκο δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο που υπήρχε σε σκάγια".  

Εν τω μεταξύ οι έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής συνεχίζεται. 

Loader