Συνεχίζονται οι παρανομίες στον Ακάμα

Συνεχίζονται οι παρανομίες στον Ακάμα

Τι κάνουν οι αρμόδιοι;

Συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Ακάμα και φαίνεται ότι οι αρμόδιοι δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο.

Ο λόγος είναι ότι καλύπτονται όλα όσα συμβαίνουν μέσα από τα σχέδια αειφόρου ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου.

Στην περιοχή Ακάμα συνεχίζουν την λειτουργία τους παράνομα εστιατόρια και αναψυκτήρια, πολύ κοντά στην προστατευόμενη περιοχή της Λάρας (η οποία και φιλοξενεί τις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας χελώνων). 

Την ίδια στιγμή οι τοπικές αρχές ανακοινώνουν πως προτίθενται να δημιουργήσουν οργανωμένη πλαζ με κρεβατάκια και ομπρέλες χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο για τον τερματισμό της παρανομίας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Τerra Cypria, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή του Ακάμα και κατέγραψε παρανομίες, που ανέχονται για χρόνια τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Σημειώνεται ότι: Με μια βόλτα στη Χερσόνησο του Ακάμα μπορεί οποιοσδήποτε να δει διάφορα παράνομα καφέ και εστιατόρια που ακόμα και σήμερα, μετά από χρόνια προσπαθειών απομάκρυνσης, λειτουργούν χωρίς άδειες εντός της προστατευόμενης περιοχής. Εκτός από τα υποστατικά αυτά, προσθέτει, δυστυχώς εντοπίζονται και πολλές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα ανεξέλεγκτα, χωρίς να υπάρχει κάποιος ενεργός έλεγχος από το κράτος για να επιβληθεί η έννομη τάξη. Οι εν λόγω παρανομίες και ανεξέλεγκτες δραστηριότητες θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της περιοχής συμπεριλαμβανομένων των ειδών και οικοτόπων που προστατεύονται εντός αυτής.

 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Ο Ακάμας θα αποκτήσει Κέντρο Παλαιοντολογίας


 

Loader