Συνολικά 550 θαμώνες στριπτιζάδικου έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό

Συνολικά 550 θαμώνες στριπτιζάδικου έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό

Αφότου μια χορεύτρια βρέθηκε θετική

Εκατοντάδες άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στην Covid-19 σε ένα νυχτερινό μαγαζί ερωτικών σόου της καναδικής πόλης Τορόντο, αφότου μια χορεύτρια βρέθηκε θετική. 

Μέχρι και 550 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό σε ένα νυχτερινό μαγαζί ερωτικών σόου στο Τορόντο του Καναδά, αφότου μια χορεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι υγείας της πόλης. 

Η πιθανή έκθεση έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του στριπτιζάδικου «Brass Rail Tavern», ένα από τα πιο γνωστά στριπ-κλαμπ της καναδικής πόλης, αφότου οι Αρχές επέτρεψαν εκ νέου το άνοιγμα τους την 1η Αυγούστου. 

Η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάστηκε για 4 συνεχείς βραδιές στις αρχές Αυγούστου, ανέφεραν οι Αρχές της πόλης σε δήλωσή τους. Οι αξιωματούχοι Υγείας δήλωσαν ότι επικοινώνησαν με τους πελάτες που είχαν αφήσει τα στοιχεία τους στο αρχείο καταγραφής επαφών του μαγαζιού, προτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν τυχόν συμπτώματα του κορωνοϊού. 

wfr

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία αμφισβήτησαν το πόσοι από τους πελάτες μπορεί να είχαν δώσει, για ευνόητους λόγους, τα νόμιμα στοιχεία επικοινωνίας τους. 

«Ξέρετε πόσο καιρό θα τους πάρει να εντοπίσουν αυτούς τους 550 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων έχουν πιθανώς δώσει ψεύτικα στοιχεία ή ταυτότητες;» δήλωσε ο Αντριου Μόρις, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στο Associated Press. 

Οι αξιωματούχοι υγείας του Τορόντο είπαν ότι από την αρχική τους έρευνα διαπίστωσαν πως «το στριπτιζάδικο δεν τηρούσε τα απαιτούμενα πρωτόκολλα, τα οποία περιλαμβάνουν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των πελατών αλλά και τη χρήση «ασπίδας» από πλεξιγκλάς όπου αυτό είναι δυνατό». 

ferw

Ο κυβερνήτης του Οντάριο, Νταγκ Φορντ, δήλωσε: «Ειναι 500 άνθρωποι και το ξέρω ότι ακούγεται ειρωνικό όλο αυτό (λόγω της φύσης του ίδιου του χώρου), αλλά πρέπει να το κάνετε: πρέπει να τηρείτε αποστάσεις και να φοράτε μάσκα». «Λυπάμαι πραγματικά που επέστρεψαν στο σπίτι τους και είπαν στους δικούς τους ανθρώπους ότι ήταν στο “Brass Rail”. Λυπάμαι πραγματικά τις συζύγους τους», κατέληξε ο Φορντ. 

Το στριπτιζάδικο αναφέρει ότι ακολούθησε τις εντολές λήψης μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως η διαβεβαίωση ότι το προσωπικό και οι πελάτες θα φορούν μάσκα και θα τηρούν τις αποστάσεις. 

Σύμφωνα με την Toronto Star, το κλαμπ έχει αναρτήσει το εξής μήνυμα στην μπροστινή του είσοδο: «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής με το προσωπικό μας. Αυτή είναι η κύρια προτεραιότητά μας, ενώ παρέχουμε στους επισκέπτες μας τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση που έχουν συνηθίσει». 

gfhgt

Πηγή

Loader