Σύντομα θα διαβάζουμε ακόμη και το πιο δυσανάγνωστο σημείωμα

Σύντομα θα διαβάζουμε ακόμη και το πιο δυσανάγνωστο σημείωμα

Με τη βοήθεια ψηφιακού γραφολόγου που δημιούργησε η Google

O γίγαντας του Διαδικτύου ανέπτυξε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να διαβάζει δυσανάγνωστα κείμενα και να τα μετατρέπει σε αρχεία έτοιμα προς ανάγνωση, επεξεργασία και αξιοποίηση.

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Μπετόβεν, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρίγκιπας Κάρολος; Εχουν όλοι τους ιδιαίτερα δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαβάσει οποιοσδήποτε αυτά που γράφουν, αλλά όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, η Google ετοιμάζεται να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όσους προσπαθούν να βγάλουν άκρη, όχι μόνο με όσα γράφουν αυτοί οι τρεις φυσικά αλλά με οτιδήποτε είναι δυσανάγνωστο.

Ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών ανέπτυξε ένα λογισμικό που αφού σαρώσει (σκανάρει) ένα δυσανάγνωστο σημείωμα, το μετατρέπει σε ψηφιακό κείμενο. Στη συνέχεια θα μπορεί κάποιος να τραβήξει μια φωτογραφία το ψηφιακό κείμενο με το κινητό του τηλέφωνο και αυτόματα το κείμενο θα «καθαρίσει», θα γίνει ευανάγνωστο ώστε να μπορεί να διαβαστεί, να αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάπου κ.λπ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε έχουν κακό γραφικό χαρακτήρα είτε συνηθίζουν να σημειώνουν βιαστικά κάτι σε ένα κομμάτι χαρτί και μετά δυσκολεύονται να το διαβάσουν και ένα τέτοιο εργαλείο θα τους προσφέρει πολύτιμη βοήθεια. 

thy5h

Το νέο εργαλείο θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης Lens που ανέπτυξε η Google το 2017. Με την εφαρμογή αυτή οι χρήστες μπορούν να τοποθετούν την κάμερα σε κάποιο αντικείμενο και να βλέπουν στην συνέχεια στην οθόνη της συσκευής τους διάφορες πληροφορίες για αυτό. 

Οι Times δοκίμασαν το εργαλείο και αναφέρουν ότι χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση ώστε να τελειοποιηθεί, αφού παρουσιάζει προς το παρόν ορισμένες αδυναμίες και δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει με απόλυτη επιτυχία κάθε δυσανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα οπότε «χάνει» κάποιες λέξεις. 

Η Google ανέπτυξε επίσης ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί κάποιος να τοποθετήσει την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου πάνω σε μια λέξη και να ακούσει πώς αυτή προφέρεται. Το εργαλείο μπορεί να παρέχει αυτή την υπηρεσία σε διάφορες γλώσσες, γεγονός που, σύμφωνα με τα στελέχη του τμήματος Google Lens, μπορεί να βοηθήσει κάποιον να συνεννοηθεί σε κάποιο επίπεδο, όταν βρεθεί στο εξωτερικό ή όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει με κάποιον που μιλάει άλλη γλώσσα από τη δική του. 

Πηγή

Loader